Tror du at du er en ekspert på passordssikkerhet? Ta denne quizen for å finne ut

Biometriske autentiseringsingeniører tror at vi snart vil leve i en passordløs verden. Dette vil være den verdenen vi ikke trenger å huske en eneste kombinasjon av sifre, bokstaver og symboler fordi vi vil kunne se på et kameralinse, trykke på en knapp med vårt unike fingeravtrykk, vinke hånden vår på en unik måte , eller bare snakk for å identifisere oss selv. Selv om nye biometriske teknologier stadig dukker opp, er passord fortsatt en stor del av våre digitale liv i dag. Vi kan rett og slett ikke slippe unna dem. Inntil biometriske autentiseringsverktøy er perfeksjonert, er passord den neste beste tingen, og det er grunnen til at vi må fokusere på å gjøre dem så sterke som de kan være. Når det gjelder den svake passorddebatten vs sterk passorddebatten, ser det ut til å være noen uenigheter om hva som faktisk gjør et ugjennomtrengelig passord.

Til i dag er det mange mennesker som fremdeles tror at det er nok å bruke et tilfeldig ord eller en lett å huske kombinasjon av bokstaver, tall og symboler for å lage et godt nok passord. Vel, bra nok er ikke noe som vil sikre din virtuelle sikkerhet. Privatdata som passord låser seg høyt verdsettes i disse dager, og hackere i selv de mest avsidesliggende hjørner av denne verden prøver å få det til. Det det betyr er at de bruker alle triks for å knekke passord og utføre datainnbrudd. Milliarder poster blir stjålet hvert år, og antall brudd fortsetter bare å vokse. Unødvendig å si, passordsikkerhet har aldri vært så viktig som i dag. Selv om de fleste av oss bruker passord hver eneste dag, forstår vi dessverre ikke hvordan vi sikrer fullstendig passordsikkerhet. For en er 123456 fortsatt det mest populære passordet i dag. Med tanke på hvor enkelt det er å øke passordssikkerheten, er det virkelig synd.

Selv om passordsikkerhet aldri har blitt truet så mye som det er truet i dag, har det heller aldri vært så enkelt å sikre at passord er sterke, trygge og lett tilgjengelige. Du trenger ikke lenger å risikere å få passordene dine eksponert fordi du skrev dem på et papir fordi du kan ansette pålitelige passordledere i stedet. Cyclonis Password Manager er et gratis verktøy som du kan prøve ut, og det kan brukes til å sjekke styrken til eksisterende passord, generere nye passord, samt lagre dem for enkel tilgang. Du kan velge skylagring eller datamaskinen din for å lagre passordene på, og fordi de er kryptert, trenger du ikke å frykte at de vil bli brutt. Så lenge hovedpassordet ditt er sterkt, vil du være trygg. Selvfølgelig bør du ikke la vakt på noe tidspunkt når det gjelder passordsikkerhet. En enkelt sårbarhet er nok for at nettkriminelle kan gjøre noen reelle skader.

Noen mennesker på nettet er ikke utdannet om passordsikkerhet, og de vet rett og slett ikke de viktige forskjellene mellom svake passord kontra sterke passord. Så er det folk som tenker at de er smarte, men informasjonen de har kan være utdatert. Unødvendig å si, reglene er annerledes i dag enn de var, la oss si, ti, fem eller kanskje til og med bare ett år siden. Som vi diskuterte tidligere, er det noen uenigheter når det gjelder virtuell sikkerhet. Noen mener at det er en god ide å endre passord med jevne mellomrom, men det er ikke lenger den generelle konsensus. Selv om det er viktig å endre passord når det rapporteres om et dataovertredelse, vil du ikke gjøre tilfeldige endringer som kan gjøre passordene dine svakere . På den annen side avslørte en studie at 30% av brukerne holder seg til de samme kombinasjonene, og det er heller ikke en god ide.

Hvis du tror at du er en ekspert på passordsikkerhet og at du kjenner til forskjellene mellom svake passord kontra sterke passord, har du ingen problemer med spørsmålene i quizen nedenfor. Hvis du har lest denne artikkelen nøye, bør du vite svarene på følgende spørsmål, selv om du manglet kunnskap på forhånd. Forhåpentligvis vil dette kaste lys over de vanlige passordsikkerhetsmytene som folk fortsetter å tro, og du vil kunne justere dine egne passord for å sikre at de står sterkt mot nettkriminelle. Ikke glem selvfølgelig phishing-svindel . Selv om passordene dine er ekstremt sterke, vil de ikke være sterke nok hvis du uforsiktig avslører dem til skjemere selv. Husk også at brudd på data er dessverre vanlig i disse dager, og hvis du vil være trygg, må du følge nyhetene og svare raskt på dem.

10 spørsmål for å teste passordets sikkerhetskunnskap

1. Hvilket passord er det sterkeste?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Hvilken er den tryggeste metoden for å lagre passord?
A. Å skrive dem ned på et papir.
B. Lim inn dem i et dokument / notat på datamaskinen / telefonen.
C. Bruke en passordbehandling.
D. Lagre dem i nettleseren din.

3. Hvilke elementer bør inkluderes i et sterkt passord?
A. Brev.
B. Tall.
C. Bokstaver, tall og spesielle symboler.
D. Bokstaver og tall.

4. Hvor ofte bør du endre passordet ditt?
A. I følge situasjonen.
B. En gang i uken.
C. En gang i måneden.
D. En gang i året.

5. Hvilke personopplysninger kan du ta med i et passord?
A. Navn (ditt navn, familienavn, kjæledyrets navn osv.).
B. Identifisere steder (hjemmeadresse, by, land osv.).
C. Datoer (fødselsdato, konfirmasjonsdato osv.).
D. Ingen av de ovennevnte.

6. Hvor mange ganger kan du bruke det samme passordet på nytt?
A. 2
B. 13
C. Du kan ikke bruke det samme passordet på nytt.
D. Så mange ganger du vil.

7. Hvor lenge er et sikkert passord?
A. 8 tegn.
B. 15 tegn.
C. 32 tegn.
D. Så lenge som mulig (innen grunn).

8. Hvor mange mennesker kan du dele passordet ditt med?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Hvor mange poster ble brutt mellom januar og juni 2019?
A. 1,3 millioner
B. 4.1 Milliard
C. 952 tusen
D. 27 millioner

10. Hvem må beskytte passordene dine?
A. Tjenesteleverandøren.
B. Passordbehandleren din.
C. Du.
D. Alt det ovennevnte.

Svar: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8-B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Legg igjen et svar