Tror du, at du er en ekspert inden for adgangskodesikkerhed? Tag denne quiz for at finde ud af

Biometriske autentificeringsingeniører tror, at vi snart lever i en kodeordløs verden. Dette vil være den verden, hvor vi ikke behøver at huske en enkelt kombination af cifre, bogstaver og symboler, fordi vi vil være i stand til at se på et kameralinse, røre ved en knap med vores unikke fingeraftryk, vifte vores hånd på en unik måde eller bare tale for at identificere os selv. Selvom nye biometriske teknologier stadig vokser frem, er adgangskoder stadig en stor del af vores digitale liv i dag. Vi kan simpelthen ikke undslippe dem. Indtil biometriske autentificeringsværktøjer er perfekt, er adgangskoder den næste bedste ting, og det er derfor, vi skal fokusere på at gøre dem så stærke, som de kan være. Når det drejer sig om den svage adgangskodedebat kontra stærk adgangskodedebat, ser det ud til at være nogle uoverensstemmelser med hensyn til hvad der rent faktisk gør en uigennemtrængelig adgangskode.

I dag er der mange mennesker, der stadig synes, at det er nok at bruge et tilfældigt ord eller en let at huske kombination af bogstaver, tal og symboler til at oprette en god nok adgangskode. Godt nok er det ikke noget, der vil sikre din virtuelle sikkerhed. Privatdata, som adgangskoder låser op, er meget værdsat i disse dage, og hackere i selv de mest fjerne hjørner af denne verden forsøger at få dem. Hvad det betyder er, at de bruger alle tricks til at knække adgangskoder og udføre dataovertrædelser. Milliarder poster bliver stjålet hvert år, og antallet af overtrædelser fortsætter bare med at vokse. Naturligvis har adgangskodesikkerhed aldrig været så vigtig, som den er i dag. Desværre, selvom de fleste af os bruger adgangskoder hver eneste dag, forstår ikke alle os, hvordan man sikrer fuldstændig adgangskodesikkerhed. For det første er 123456 fortsat det mest populære kodeord i dag. I betragtning af hvor let det er at øge adgangskodesikkerheden, er det en virkelig skam.

Selvom password-sikkerhed aldrig er blevet truet så meget, som den er truet i dag, har det heller aldrig været så let at sikre, at adgangskoder er stærke, sikre og let tilgængelige. Du behøver ikke længere risikere at få dine adgangskoder udsat, fordi du skrev dem på et stykke papir, fordi du i stedet kan ansætte pålidelige adgangskodeadministratorer . Cyclonis Password Manager er et gratis værktøj, du kan prøve, og det kan bruges til at kontrollere styrken af eksisterende adgangskoder, generere nye adgangskoder samt gemme dem for nem adgang. Du kan vælge skylagring eller din computer for at gemme adgangskoder på, og fordi de er krypteret, behøver du ikke at frygte, at de ville blive brudt. Så længe din hovedadgangskode er stærk, vil du være sikker. Selvfølgelig skal du ikke lade din vagt ned på noget tidspunkt, når det kommer til password-sikkerhed. En enkelt sårbarhed er tilstrækkelig til, at cyberkriminelle kan skade rigtig.

Nogle mennesker online er ikke uddannede om adgangskodesikkerhed, og de ved simpelthen ikke de vigtige forskelle mellem svage adgangskoder kontra stærke adgangskoder. Så er der folk, der synes, at de er smarte, men de oplysninger, de har, kan være forældede. Det er overflødigt at sige, at reglerne er forskellige i dag, end de var, lad os sige, for ti, fem eller måske endda bare for et år siden. Som vi diskuterede tidligere, er der også nogle uoverensstemmelser, hvad angår virtuel sikkerhed. Nogle mener, at det regelmæssigt er en god ide at ændre adgangskoder, men det er ikke længere den generelle konsensus. Selvom det er vigtigt at ændre adgangskoder, når der rapporteres om en dataovertrædelse, skal du ikke foretage tilfældige ændringer, der kan gøre dine adgangskoder svagere . På den anden side afslørede en undersøgelse, at 30% af brugerne holder sig til de samme kombinationer, og det er heller ikke en god ide.

Hvis du mener, at du er en ekspert inden for adgangskodesikkerhed, og at du kender forskellene mellem svage adgangskoder kontra stærke adgangskoder, har du ingen problemer med spørgsmålene i quizzen nedenfor. Faktisk, hvis du har læst denne artikel omhyggeligt, skal du kende svarene på følgende spørgsmål, selvom du ikke manglede viden på forhånd. Forhåbentlig vil dette kaste lys over de almindelige mytiske sikkerhedsmyter, som folk fortsat tror på, og du vil være i stand til at justere dine egne adgangskoder for at sikre, at de står stærkt mod cyberkriminelle. Glem naturligvis ikke phishing-svindel . Selv hvis dine adgangskoder er ekstremt stærke, vil de ikke være stærke nok, hvis du uforsigtigt afslører dem til schemere selv. Husk også, at dataovertrædelser desværre er almindelige i disse dage, og hvis du vil være sikker, skal du følge nyheden og svare hurtigt på dem.

10 spørgsmål til test af din viden om sikkerhedsadgangskode

1. Hvilket kodeord er det stærkeste?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Hvilken er den sikreste metode til lagring af adgangskoder?
A. Skrivning af dem på et stykke papir.
B. Indsæt dem i et dokument / note på din computer / telefon.
C. Brug af en adgangskodemanager.
D. Gem dem i din webbrowser.

3. Hvilke elementer skal inkluderes i en stærk adgangskode?
A. breve.
B. Tal.
C. Bogstaver, tal og specielle symboler.
D. Bogstaver og tal.

4. Hvor ofte skal du ændre din adgangskode?
A. I henhold til situationen.
B. En gang om ugen.
C. En gang om måneden.
D. En gang om året.

5. Hvilke personlige data kan du medtage i en adgangskode?
A. Navne (dit navn, familienavn, kæledyrs navn osv.).
B. Identificering af placeringer (hjemmeadresse, by, land osv.).
C. Datoer (fødselsdato, eksamensdato osv.).
D. Intet af ovenstående.

6. Hvor mange gange kan du genbruge den samme adgangskode?
A. 2
B. 13
C. Du kan ikke genbruge den samme adgangskode.
D. Så mange gange du vil.

7. Hvor længe er en sikker adgangskode?
A. 8 tegn.
B. 15 tegn.
C. 32 tegn.
D. Så længe som muligt (inden for grund).

8. Hvor mange mennesker kan du dele din adgangskode med?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Hvor mange poster blev brudt mellem januar og juni 2019?
A. 1,3 millioner
B. 4.1 Milliard
C. 952 tusinde
D. 27 millioner

10. Hvem skal beskytte dine adgangskoder?
A. Tjenesteudbyderen.
B. Din adgangskodeudbyder.
C. Du.
D. Alt det ovenstående.

Svar: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8-B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Efterlad et Svar