Denkt u dat u een expert bent in wachtwoordbeveiliging? Doe deze quiz om erachter te komen

Biometrische authenticatie-ingenieurs geloven dat we zeer binnenkort in een wereld zonder wachtwoord zullen leven. Dit zal de wereld zijn waarin we geen enkele combinatie van cijfers, letters en symbolen hoeven te onthouden, omdat we in staat zijn om naar een cameralens te kijken, een knop met onze unieke vingerafdruk aan te raken, onze hand op een unieke manier zwaaien , of gewoon praten om onszelf te identificeren. Hoewel er steeds nieuwe biometrische technologieën ontstaan, vormen wachtwoorden nog steeds een groot deel van ons digitale leven. We kunnen er eenvoudigweg niet aan ontsnappen. Totdat biometrische authenticatietools zijn geperfectioneerd, zijn wachtwoorden het op één na beste en daarom moeten we ons erop concentreren om ze zo sterk mogelijk te maken. Als het gaat om het zwakke wachtwoord versus sterke wachtwoorddebat, lijken er wat meningsverschillen te zijn met betrekking tot wat een ondoordringbaar wachtwoord eigenlijk maakt.

Tot op de dag van vandaag zijn er veel mensen die nog steeds denken dat het voldoende is om een willekeurig woord of een gemakkelijk te onthouden combinatie van letters, cijfers en symbolen te gebruiken om een goed genoeg wachtwoord te maken. Nou, goed genoeg is niet iets dat je virtuele beveiliging zal garanderen. Privégegevens die door wachtwoorden worden vergrendeld, worden tegenwoordig zeer op prijs gesteld en hackers in zelfs de meest afgelegen uithoeken van de wereld proberen deze te verkrijgen. Wat dat betekent is dat ze alle trucs gebruiken om wachtwoorden te kraken en datalekken te plegen. Miljarden records worden elk jaar gestolen en het aantal inbreuken blijft gewoon groeien. Het behoeft geen betoog dat wachtwoordbeveiliging nog nooit zo belangrijk is geweest als vandaag. Helaas, hoewel de meesten van ons elke dag wachtwoorden gebruiken, begrijpen we niet allemaal hoe we volledige wachtwoordbeveiliging kunnen garanderen. Ten eerste is 123456 vandaag nog steeds het populairste wachtwoord . Overweegt hoe gemakkelijk het is om de wachtwoordbeveiliging te verhogen, het is echt zonde.

Hoewel wachtwoordbeveiliging nog nooit zo bedreigd is geweest als vandaag, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om ervoor te zorgen dat wachtwoorden sterk, veilig en gemakkelijk toegankelijk zijn. U hoeft niet langer het risico te lopen uw wachtwoorden te laten zien omdat u ze op papier hebt geschreven omdat u in plaats daarvan betrouwbare wachtwoordbeheerders kunt inschakelen. Cyclonis Password Manager is een gratis hulpmiddel dat u kunt uitproberen en het kan worden gebruikt om de sterkte van bestaande wachtwoorden te controleren, nieuwe wachtwoorden te genereren en op te slaan voor eenvoudige toegang. U kunt cloudopslag of uw computer kiezen om de wachtwoorden op te slaan, en omdat ze zijn gecodeerd, hoeft u niet bang te zijn dat ze worden overtreden. Zolang je hoofdwachtwoord sterk is, ben je veilig. Natuurlijk moet u op geen enkel moment teleurstellen als het gaat om wachtwoordbeveiliging. Een enkele kwetsbaarheid is voldoende voor cybercriminelen om wat echte schade aan te richten.

Sommige mensen online zijn ongeschoold over wachtwoordbeveiliging en kennen gewoon de belangrijke verschillen tussen zwakke wachtwoorden en sterke wachtwoorden niet. Dan zijn er mensen die denken dat ze slim zijn, maar de informatie die ze hebben is misschien verouderd. Onnodig te zeggen dat de regels vandaag anders zijn dan, laten we zeggen, tien, vijf of misschien zelfs maar een jaar geleden. Zoals we eerder hebben besproken, zijn er ook enkele meningsverschillen als het gaat om virtuele beveiliging. Sommigen geloven dat het regelmatig wijzigen van wachtwoorden een goed idee is, maar dat is niet langer de algemene consensus. Hoewel het wijzigen van wachtwoorden cruciaal is wanneer een datalek wordt gemeld, wilt u geen willekeurige wijzigingen aanbrengen die uw wachtwoorden zwakker kunnen maken . Aan de andere kant, een studie toonde aan dat 30% van de gebruikers vasthouden aan dezelfde combinaties, en dat is geen goed idee, hetzij.

Als u denkt dat u een expert bent in wachtwoordbeveiliging en dat u de verschillen kent tussen zwakke wachtwoorden en sterke wachtwoorden, zult u geen problemen hebben met de vragen in de onderstaande quiz. Als u dit artikel zorgvuldig hebt gelezen, zou u de antwoorden op de volgende vragen moeten weten, zelfs als u vooraf niet over kennis beschikte. Hopelijk zal dit licht werpen op de gemeenschappelijke mythes over wachtwoordbeveiliging die mensen blijven geloven, en kun je je eigen wachtwoorden aanpassen om ervoor te zorgen dat ze sterk zijn tegen cybercriminelen. Vergeet natuurlijk phishing-zwendel niet . Zelfs als uw wachtwoorden extreem sterk zijn, zullen ze niet sterk genoeg zijn als u ze achteloos zelf aan schemers onthult. Onthoud ook dat datalekken helaas tegenwoordig veel voorkomen, en als u veilig wilt zijn, moet u het nieuws volgen en er snel op reageren.

10 vragen om uw kennis van wachtwoordbeveiliging te testen

1. Welk wachtwoord is het sterkste?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Wat is de veiligste methode om wachtwoorden op te slaan?
A. Schrijf ze op op een stuk papier.
B. Plakken ze in een document / notitie op uw computer / telefoon.
C. Een wachtwoordbeheerder gebruiken.
D. Opslaan in uw webbrowser.

3. Welke elementen moeten worden opgenomen in een sterk wachtwoord?
A. Brieven.
B. cijfers.
C. Letters, cijfers en speciale symbolen.
D. Letters en cijfers.

4. Hoe vaak moet u uw wachtwoord wijzigen?
A. Volgens de situatie.
B. Een keer per week.
C. Een keer per maand.
D. Een keer per jaar.

5. Welke persoonlijke gegevens kunt u in een wachtwoord opnemen?
A. Namen (uw naam, achternaam, naam van het huisdier, enz.).
B. Identificatie van locaties (thuisadres, stad, land, etc.).
C. Data (geboortedatum, afstudeerdatum, enz.).
D. Geen van bovenstaande.

6. Hoe vaak kunt u hetzelfde wachtwoord opnieuw gebruiken?
A. 2
B. 13
C. U kunt hetzelfde wachtwoord niet opnieuw gebruiken.
D. Zo vaak als je wilt.

7. Hoe lang is een veilig wachtwoord?
A. 8 tekens.
B. 15 tekens.
C. 32 tekens.
D. Zo lang mogelijk (binnen de redelijkheid).

8. Met hoeveel mensen kunt u uw wachtwoord delen?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Hoeveel records zijn tussen januari en juni 2019 overtreden?
A. 1,3 miljoen
B. 4.1 miljard
C. 952 Duizend
D. 27 miljoen

10. Wie moet uw wachtwoorden beschermen?
A. De dienstverlener.
B. Uw provider voor wachtwoordbeheer.
C. Jij.
D. Al het bovenstaande.

Antwoorden: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Laat een antwoord achter