Tror du att du är en expert på lösenordssäkerhet? Ta detta frågesport för att ta reda på det

Biometriska autentiseringsingenjörer tror att vi snart kommer att leva i en lösenordlös värld. Detta kommer att vara den värld där vi inte kommer att behöva komma ihåg en enda kombination av siffror, bokstäver och symboler eftersom vi kommer att kunna titta på ett kameralins, trycka på en knapp med vårt unika fingeravtryck, vinka vår hand på ett unikt sätt , eller helt enkelt prata för att identifiera oss själva. Även om ny biometrisk teknik fortsätter att dyka upp är lösenord fortfarande en stor del av våra digitala liv idag. Vi kan helt enkelt inte undkomma dem. Tills biometriska autentiseringsverktyg är perfekt, är lösenord det näst bästa, och det är därför vi måste fokusera på att göra dem så starka som de kan vara. När det gäller det svaga lösenordet mot stark lösenorddebatt verkar det finnas vissa oenigheter om vad som faktiskt gör ett ogenomträngligt lösenord.

Fram till idag finns det många som fortfarande tycker att det är tillräckligt att använda ett slumpmässigt ord eller en kombination av bokstäver, siffror och symboler som är lätt att komma ihåg för att skapa ett tillräckligt bra lösenord. Tja, tillräckligt bra är inte något som säkerställer din virtuella säkerhet. Privat data som lösenord låser upp är mycket värderat i dessa dagar, och hackare i även de mest avlägsna hörnen i denna värld försöker få den. Vad det betyder är att de använder alla trick för att knäcka lösenord och utföra dataintrång. Miljarder poster stalas varje år, och antalet överträdelser fortsätter bara att växa. Naturligtvis har lösenordssäkerhet aldrig varit så viktigt som det är idag. Tyvärr, även om de flesta av oss använder lösenord varje dag, förstår inte alla oss hur vi kan säkerställa fullständigt lösenordsäkerhet. För det första är 123456 det mest populära lösenordet idag. Med tanke på hur lätt det är att öka lösenordssäkerheten är det verkligen synd.

Även om lösenordssäkerhet aldrig har hotats så mycket som det hotas idag, har det också aldrig varit så enkelt att se till att lösenord är starka, säkra och lättillgängliga. Du behöver inte längre riskera att dina lösenord exponeras eftersom du skrev dem på ett papper eftersom du kan anställa pålitliga lösenordshanterare istället. Cyclonis Password Manager är ett gratis verktyg som du kan testa, och det kan användas för att kontrollera styrkan hos befintliga lösenord, generera nya lösenord och lagra dem för enkel åtkomst. Du kan välja molnlagring eller din dator för att spara lösenorden på, och eftersom de är krypterade behöver du inte frukta att de skulle brytas. Så länge ditt huvudlösenord är starkt, kommer du att vara säker. Naturligtvis bör du inte låta din vakt släppas när som helst när det gäller lösenordssäkerhet. En enda sårbarhet räcker för att cyberbrottslingar kan göra någon verklig skada.

Vissa personer online är outbildade om lösenordssäkerhet, och de känner helt enkelt inte de viktiga skillnaderna mellan svaga lösenord kontra starka lösenord. Sedan finns det människor som tycker att de är smarta, men den information de har kan vara föråldrad. Naturligtvis är reglerna annorlunda idag än de var, låt oss säga, för tio, fem eller kanske till och med för bara ett år sedan. Som vi diskuterade tidigare finns det några oenigheter när det gäller virtuell säkerhet. Vissa tror att det är en bra idé att byta lösenord med jämna mellanrum, men det är inte längre den allmänna konsensus. Även om att byta lösenord är avgörande när ett dataöverträdelse rapporteras, vill du inte göra slumpmässiga ändringar som kan göra dina lösenord svagare . Å andra sidan avslöjade en studie att 30% av användarna håller sig till samma kombinationer, och det är inte heller någon bra idé.

Om du tror att du är en expert på lösenordsäkerhet och att du känner till skillnaderna mellan svaga lösenord kontra starka lösenord kommer du inte att ha några problem med frågorna i frågesporten nedan. Om du har läst den här artikeln noggrant, bör du känna till svaren på följande frågor, även om du saknade kunskap i förväg. Förhoppningsvis kommer detta att belysa de gemensamma lösenordssäkerhetsmyterna som folk fortsätter att tro, och du kommer att kunna justera dina egna lösenord för att säkerställa att de står starka mot cyberbrottslingar. Glöm naturligtvis inte phishing-bedrägerier . Även om dina lösenord är extremt starka kommer de inte att vara tillräckligt starka om du försiktigt avslöjar dem till schemers själv. Kom också ihåg att dataöverträdelser tyvärr är vanliga i dessa dagar, och om du vill vara säker måste du följa nyheterna och svara på dem snabbt.

10 frågor för att testa ditt lösenord säkerhet kunskap

1. Vilket lösenord är det starkaste?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Vilken är den säkraste metoden för att lagra lösenord?
A. Skriva ner dem på ett papper.
B. Klistra in dem i ett dokument / anteckning på din dator / telefon.
C. Använda en lösenordshanterare.
D. Spara dem i din webbläsare.

3. Vilka element ska ingå i ett starkt lösenord?
A. Brev.
B. Siffror.
C. Bokstäver, siffror och specialsymboler.
D. Bokstäver och siffror.

4. Hur ofta ska du ändra ditt lösenord?
A. Enligt situationen.
B. En gång i veckan.
C. En gång i månaden.
D. En gång om året.

5. Vilka personuppgifter kan du inkludera i ett lösenord?
A. Namn (ditt namn, familjenamn, husdjurens namn osv.).
B. Identifiera platser (hemadress, stad, land, etc.).
C. Datum (födelsedatum, examen, etc.).
D. Inget av ovanstående.

6. Hur många gånger kan du återanvända samma lösenord?
A. 2
B. 13
C. Du kan inte använda samma lösenord igen.
D. Så många gånger du vill.

7. Hur länge är ett säkert lösenord?
A. 8 tecken.
B. 15 tecken.
C. 32 tecken.
D. Så länge som möjligt (med anledning).

8. Hur många personer kan du dela ditt lösenord med?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Hur många poster bryts mellan januari och juni 2019?
A. 1,3 miljoner
B. 4.1 miljarder
C. 952 tusen
D. 27 miljoner

10. Vem måste skydda dina lösenord?
A. Tjänsteleverantören.
B. Din lösenordshanterare.
C. Du.
D. Allt ovanstående.

Svar: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8-B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Lämna ett svar

VIKTIG! För att kunna fortsätta måste du lösa följande enkla matematik.
Please leave these two fields as is:
Vad är 6 + 9?