Ar manote, kad esate slaptažodžių saugos ekspertas? Norėdami sužinoti, pasinaudokite šia viktorina

Biometrinio autentifikavimo inžinieriai mano, kad labai greitai mes gyvensime pasaulyje be slaptažodžio. Tai bus pasaulis, kuriame mums nereikės atsiminti nė vieno skaitmenų, raidžių ir simbolių derinio, nes galėsime pažvelgti į fotoaparato objektyvą, paliesti mygtuką savo unikaliu pirštų atspaudu, banguoti ranka unikaliu būdu arba tiesiog kalbėk, kad nustatytume save. Nors nuolat atsiranda naujų biometrinių technologijų, slaptažodžiai vis dar sudaro didelę mūsų skaitmeninio gyvenimo dalį. Mes tiesiog negalime jų išvengti. Kol nebus tobulintos biometrinės autentifikavimo priemonės, slaptažodžiai yra kitas geriausias dalykas, todėl turime sutelkti dėmesį į tai, kad jie būtų kuo stipresni. Kalbant apie silpną slaptažodį ar stiprų diskusiją dėl slaptažodžio, kyla tam tikrų nesutarimų dėl to, kas iš tikrųjų daro neįveikiamą slaptažodį.

Šiai dienai yra daugybė žmonių, kurie vis dar mano, kad norint sukurti pakankamai gerą slaptažodį, užtenka naudoti atsitiktinį žodį arba lengvai įsimenamą raidžių, skaičių ir simbolių derinį. Na, pakankamai gerai nėra kažkas, kas užtikrins jūsų virtualų saugumą. Asmeniniai duomenys, kad slaptažodžiai užsiblokuoja, šiomis dienomis yra labai vertinami, o įsilaužėliai net atokiausiuose šio pasaulio kampeliuose bando juos gauti. Tai reiškia, kad jie naudojasi visais triukais, kad nulaužtų slaptažodžius ir atliktų duomenų pažeidimus. Kasmet pavogiama milijardai įrašų , o pažeidimų skaičius tik auga. Nereikia nė sakyti, kad slaptažodžio saugumas dar niekada nebuvo toks svarbus kaip dabar. Deja, nors dauguma iš mūsų slaptažodžius naudoja kiekvieną dieną, ne visi suprantame, kaip užtikrinti visišką slaptažodžių saugumą. Vienam iš jų 123456 ir toliau yra populiariausias slaptažodis . Atsižvelgiant į tai, kaip lengva padidinti slaptažodžių saugumą, yra tikra gėda.

Nors slaptažodžių saugumui niekada nebuvo keliama grėsmė tiek, kiek šiandien kyla grėsmė, dar niekada nebuvo taip lengva užtikrinti, kad slaptažodžiai yra stiprūs, saugūs ir lengvai prieinami. Jums nebereikia rizikuoti, kad slaptažodžiai bus atskleisti, nes juos rašėte ant popieriaus lapo, nes vietoje to galite įdarbinti patikimus slaptažodžių tvarkytojus . „Cyclonis Password Manager“ yra nemokamas įrankis, kurį galite išbandyti. Jis gali būti naudojamas patikrinti esamų slaptažodžių stiprumą, generuoti naujus slaptažodžius, taip pat juos saugoti, kad būtų lengva juos pasiekti. Norėdami pasirinkti slaptažodžius, galite pasirinkti saugyklą debesyje arba savo kompiuterį. Kadangi jie yra užšifruoti, nereikia bijoti, kad jie bus pažeisti. Kol jūsų pagrindinis slaptažodis bus tvirtas, būsite saugūs. Aišku, jūs neturėtumėte nė kiek nepamiršti savo apsaugos nuo slaptažodžio saugumo. Vieno pažeidžiamumo pakanka, kad elektroniniai nusikaltėliai padarytų realią žalą.

Kai kurie prisijungę žmonės nėra įgudę dėl slaptažodžių saugumo ir tiesiog nežino svarbių silpnų ir stiprių slaptažodžių skirtumų. Tada yra žmonių, kurie galvoja, kad yra protingi, tačiau jų turima informacija gali būti pasenusi. Nereikia nė sakyti, kad šiandien taisyklės yra kitokios nei jos, tarkime, prieš dešimt, penkerius, o gal net prieš vienerius metus. Be to, kaip jau aptarėme anksčiau, yra keletas nesutarimų, susijusių su virtualiu saugumu. Kai kurie mano, kad periodiškas slaptažodžių keitimas yra gera idėja, tačiau tai jau nėra bendras sutarimas. Nors keičiant slaptažodžius labai svarbu pranešti apie duomenų pažeidimą, nenorite atlikti atsitiktinių pakeitimų, kurie galėtų padaryti jūsų slaptažodžius silpnesnius . Kita vertus, vienas tyrimas atskleidė, kad 30% vartotojų laikosi tų pačių derinių, ir tai taip pat nėra gera idėja.

Jei manote, kad esate slaptažodžių saugos ekspertas ir žinote silpnų ir stiprių slaptažodžių skirtumus, jums nekils problemų dėl žemiau pateiktos viktorinos klausimų. Tiesą sakant, jei atidžiai perskaitėte šį straipsnį, turėtumėte žinoti atsakymus į šiuos klausimus, net jei jums iš anksto trūko žinių. Tikimės, kad tai paaiškins įprastus mitus apie slaptažodžių saugumą, kuriais žmonės ir toliau tiki, ir jūs galėsite pakoreguoti savo slaptažodžius, kad užtikrintumėte, jog jie stipriai priešinasi kibernetiniams nusikaltėliams. Žinoma, nepamirškite apie sukčiavimo apgaulę . Net jei jūsų slaptažodžiai yra ypač stiprūs, jie nebus pakankamai stiprūs, jei patys nerūpestingai atskleisite juos programuotojams. Taip pat atminkite, kad duomenų pažeidimai, deja, yra dažni šiomis dienomis, o jei norite būti saugūs, turite sekti naujienas ir greitai į jas reaguoti.

10 klausimų norint patikrinti savo slaptažodžio saugos žinias

1. Kuris slaptažodis yra stipriausias?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Kuris yra saugiausias slaptažodžių saugojimo būdas?
A. Užrašydami juos ant popieriaus lapo.
B. Įklijuokite juos į dokumentą / pastabą kompiuteryje / telefone.
C. Slaptažodžio tvarkyklės naudojimas.
D. Išsaugokite juos savo interneto naršyklėje.

3. Kokius elementus reikia įtraukti į stiprų slaptažodį?
A. Laiškai.
B. Skaičiai.
C. Raidės, skaičiai ir specialūs simboliai.
D. Raidės ir skaičiai.

4. Kaip dažnai turėtumėte pakeisti slaptažodį?
A. Pagal situaciją.
B. Kartą per savaitę.
C. Kartą per mėnesį.
D. Kartą per metus.

5. Kokius asmeninius duomenis galite įtraukti į slaptažodį?
A. Vardai (jūsų vardas, pavardė, augintinio vardas ir kt.).
B. Vietų nustatymas (namų adresas, miestas, šalis ir kt.)
C. Data (gimimo data, baigimo data ir kt.).
D. Nė vienas iš aukščiau.

6. Kiek kartų galite pakartotinai naudoti tą patį slaptažodį?
A. 2
B. 13
C. Negalite pakartotinai naudoti to paties slaptažodžio.
D. Tiek kartų, kiek tau patinka.

7. Kiek laiko yra saugus slaptažodis?
A. 8 simboliai.
B. 15 simbolių.
C. 32 simboliai.
D. kuo ilgiau (per protą).

8. Su kiek žmonių galite pasidalyti savo slaptažodžiu?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Kiek įrašų buvo pažeista 2019 m. Sausio – birželio mėn.?
A. 1,3 milijono
B. 4,1 milijardas
C. 952 Tūkstantis
D. 27 milijonai

10. Kas turi apsaugoti jūsų slaptažodžius?
A. Paslaugų teikėjas.
B. Jūsų slaptažodžio tvarkyklės teikėjas.
C. Tu.
D. visa tai, kas išdėstyta aukščiau.

Atsakymai: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8-B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Palikti atsakymą