Gondolod, hogy szakértő vagy a jelszóbiztonságban? Vegye ki ezt a kvízt, hogy megtudja

A biometrikus hitelesítési mérnökök úgy vélik, hogy hamarosan jelszó nélküli világban élünk. Ebben a világban nem kell megjegyeznünk a számjegyek, betűk és szimbólumok egyetlen kombinációját, mert képesek leszünk egy kamera lencsére nézni, egy ujjlenyomatunkkal megérinteni a gombot, egyedülálló módon hullámolni a kezünket , vagy egyszerűen csak beszélgetni kell, hogy azonosítsuk magunkat. Noha az új biometrikus technológiák folyamatosan megjelennek, a jelszavak továbbra is nagy részét képezik digitális életünknek manapság. Egyszerűen nem tudjuk elkerülni őket. A biometrikus hitelesítési eszközök tökéletesítéséig a jelszavak a következő legjobb dolog, ezért kell arra koncentrálnunk, hogy minél erősebbé tegyük őket. A gyenge jelszóval szemben az erős jelszóval kapcsolatos vita során nézeteltérések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy mi teszi valóban áthatolhatatlan jelszót.

A mai napig nagyon sokan azt gondolják, hogy elegendő egy véletlenszerű szó vagy könnyen megjegyezhető betűk, számok és szimbólumok kombinációjának használata a jó jelszó létrehozásához. Nos, elég jó, hogy nem biztosítja virtuális biztonságát. A jelszavak lezárására kerülő személyes adatokat manapság nagyra értékelik, és a hackerek a világ legtávolabbi sarkában is megpróbálják beszerezni őket. Ez azt jelenti, hogy minden trükköt felhasználnak a jelszavak feltörésére és az adatok megsértésére. Minden évben milliárd nyilvántartást lopnak , és a jogsértések száma tovább növekszik. Mondanom sem kell, hogy a jelszóbiztonság még soha nem volt olyan fontos, mint manapság. Sajnos, bár többségünk minden nap használ jelszavakat, nem mindannyian értjük, hogyan lehet a jelszó teljes biztonságát biztosítani. Az egyik a mai napig a 123456 a legnépszerűbb jelszó . Figyelembe véve, hogy mennyire könnyű növelni a jelszó biztonságát, ez valódi szégyen.

Bár a jelszóbiztonságot soha nem fenyegetették annyira, mint manapság, még soha nem volt ilyen könnyű biztosítani, hogy a jelszavak erősek, biztonságosak és könnyen elérhetőek legyenek. Többé nem kell kockáztatnia a jelszavak feltárását, mert papírlapra írta, mert ehelyett megbízható jelszókezelőket alkalmazhat. A Cyclonis Password Manager egy ingyenes eszköz, amelyet kipróbálhat, és felhasználható a meglévő jelszavak erősségének ellenőrzésére, új jelszavak előállítására, valamint a könnyű hozzáférhetőség érdekében történő tárolásra. Kiválaszthatja a felhő tárolását vagy a számítógépet a jelszavak mentésére, és mivel titkosítva vannak, nem kell attól tartania, hogy megsértik őket. Mindaddig, amíg a fő jelszava nem erős, biztonságban leszel. Természetesen semmiképpen ne engedje le az őrségét, amikor a jelszóvédelemről van szó. Egyetlen sebezhetőség elegendő ahhoz, hogy a számítógépes bűnözők valódi károkat elszenvedjenek.

Néhány online ember képzetlen a jelszavak biztonságáról, és egyszerűen nem ismerik a gyenge és erős jelszavak közötti fontos különbségeket. Akkor vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy okosak, de az információk már elavultak lehetnek. Mondanom sem kell, hogy a szabályok manapság eltérnek, mint mondjuk tíz, öt, vagy akár csak egy évvel ezelőtt. Ezenkívül, ahogy korábban tárgyaltuk, vannak nézeteltérések a virtuális biztonsággal kapcsolatban. Egyesek szerint a jelszavak időszakos megváltoztatása jó ötlet, ám ez már nem az általános konszenzus. Miközben a jelszavak megváltoztatása elengedhetetlen, amikor adatmegsértést jelentenek, nem szeretne véletlenszerű változtatásokat végrehajtani, amelyek gyengíthetik a jelszavakat . Másrészt, egy tanulmány kimutatta, hogy a felhasználók 30% -a ragaszkodik ugyanazokhoz a kombinációkhoz, és ez szintén nem jó ötlet.

Ha úgy gondolja, hogy szakértő a jelszóbiztonságban, és ismeri a gyenge jelszavak és az erős jelszavak közötti különbségeket, akkor nem lesz gondja az alábbi kvíz kérdéseivel. Valójában, ha gondosan elolvasta ezt a cikket, akkor tudnia kell a következő kérdésekre adott válaszokat, még akkor is, ha korábban hiányzott a tudás. Remélhetőleg ez rávilágít az általános jelszóbiztonsági mítoszokra, amelyekben az emberek továbbra is hisznek, és Ön képes lesz arra, hogy saját jelszavát módosítsa annak biztosítása érdekében, hogy erősen álljon a számítógépes bűnözőkkel szemben. Természetesen ne felejtsük el az adathalász csalásokat . Még ha a jelszavai is rendkívül erősek, akkor nem lesznek elég erősek, ha gondatlanul közli őket a rendszerírókkal. Ne feledje továbbá, hogy az adatsértések sajnos manapság gyakoriak, és ha biztonságban szeretnének lenni, követni kell a híreket, és gyorsan reagálni kell rájuk.

10 kérdés a jelszóbiztonsági ismeretek kipróbálására

1. Melyik jelszó a legerősebb?
A. 123456
B. qwerty1
C. pa $$ w0rd777
D. y) 4fZL; 2pr?] Zr-X

2. Melyik a legbiztonságosabb módszer a jelszavak tárolására?
A. Írja le őket egy darab papírra.
B. Beillesztés egy dokumentumba / jegyzetbe a számítógépén / telefonján.
C. Jelszókezelő használata.
D. Mentse őket a böngészőbe.

3. Milyen elemeket kell tartalmaznia egy erős jelszóban?
A. Betűk.
B. Számok.
C. Betűk, számok és speciális szimbólumok.
D. Betűk és számok.

4. Milyen gyakran kell megváltoztatnia a jelszavát?
A. A helyzet szerint.
B. Hetente egyszer.
C. Havonta egyszer.
D. Évente egyszer.

5. Milyen személyes adatokat tartalmazhat egy jelszóban?
A. Nevek (név, családnév, háziállat neve stb.).
B. A helyek azonosítása (otthoni cím, város, ország stb.)
C. Időpontok (születési dátum, érettségi dátum stb.)
D. A fentiek egyike sem.

6. Hányszor használhatja újra ugyanazt a jelszót?
A. 2
B. 13.
C. Ugyanazt a jelszót nem használhatja újra.
D. Annyiszor, amennyit csak akar.

7. Meddig tart egy biztonságos jelszó?
A. 8 karakter.
B. 15 karakter.
C. 32 karakter.
D. Ameddig csak lehetséges (az érzéken belül).

8. Hány emberrel oszthatja meg a jelszavát?
A. 10
B. 0
C. 3
D. 2

9. Hány rekordot sértett meg 2019. január és június között?
A. 1,3 millió
B. 4,1 milliárd
C. 952 ezer
D. 27 millió

10. Ki védi a jelszavait?
A. A szolgáltató.
B. A jelszókezelő.
C. Te.
D. A fentiek mindegyike.

Válaszok: 1-D. 2-C. 3-C. 4-A. 5-D. 6-C. 7-D. 8-B. 9-B. 10-D.

November 20, 2019

Válaszolj