Jak usunąć swoje konto Discord

Discord to niezwykle popularna aplikacja do obsługi wiadomości i czatu głosowego dostępna na platformach stacjonarnych i mobilnych. Jeśli z jakiegoś powodu chcesz usunąć konto, które masz na Discordzie, czy to dlatego, że chcesz utworzyć nowe, czy masz problemy z innymi użytkownikami na swoim obecnym koncie, możesz to zrobić w kilku prostych krokach.

Jeśli korzystasz z klienta Discord na komputer lub używasz Discord z karty przeglądarki, kroki, które musisz wykonać, aby usunąć swoje konto, są takie same:

  1. Otwórz klienta Discord lub zaloguj się na swoje konto za pomocą karty przeglądarki.
  2. Znajdź i kliknij ikonę koła zębatego, która otwiera menu „Ustawienia użytkownika” (znajdujące się w lewym dolnym rogu interfejsu)
  3. Na nowym ekranie, który się pojawi, kliknij przycisk „Edytuj” po prawej stronie zdjęcia profilowego i nazwy użytkownika.
  4. Kliknij czerwony przycisk „Usuń konto” poniżej.
  5. Wprowadź swoje hasło w formularzu, aby ponownie potwierdzić chęć usunięcia konta.

To wszystko, co musisz zrobić na swoim końcu. Discord nie usuwa profili natychmiast, a będziesz mieć około dwóch tygodni, zanim platforma faktycznie usunie Twój profil. W tym okresie możesz zmienić zdanie i odzyskać konto, próbując zalogować się przy użyciu poświadczeń konta, które przesłałeś do usunięcia.

Inną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, że jeśli jesteś właścicielem jakichkolwiek serwerów Discord, będziesz musiał przenieść własność swoich serwerów na innego użytkownika lub je usunąć. Jest to wymagane do procesu usuwania konta.

Uwaga - usunięcie konta jest ostateczne po upływie okresu prolongaty

Na koniec pamiętaj, że Discord oferuje również opcję wyłączenia konta, zamiast go usuwać. Wyłączone konto można odzyskać w dowolnym późniejszym czasie, nie ma dwutygodniowego licznika, po którym konto zniknie, jak ma to miejsce w przypadku jego usunięcia. Przestaniesz również otrzymywać powiadomienia na wyłączonym koncie, ale inni użytkownicy mogą nadal wysyłać Ci zaproszenia do znajomych, do których będziesz mieć dostęp za każdym razem, gdy zdecydujesz się ponownie włączyć swoje konto .

Pamiętaj, że jeśli przekroczysz okres karencji po podjęciu decyzji o usunięciu konta, nie ma powrotu. Proces usuwania jest nieodwracalny i nie będziesz mógł nigdy więcej korzystać z tego samego konta, więc upewnij się, że rozumiesz, co robisz i masz całkowitą pewność, że chcesz usunąć to konto z istnienia.

October 15, 2020

Zostaw odpowiedź