Hur du tar bort ditt Discord-konto

Discord är en mycket populär applikation för meddelanden och röstchatt tillgänglig på stationära och mobila plattformar. Om du av någon anledning vill ta bort ett konto som du har på Discord, oavsett om du vill skapa ett nytt, eller om du har problem med andra användare på ditt nuvarande konto, kan du göra det i några enkla steg.

Om du använder Discord-skrivbordsklienten eller använder Discord från en webbläsarflik är stegen du behöver vidta för att ta bort ditt konto samma:

  1. Öppna Discord-klienten eller logga in på ditt konto med en webbläsarflik.
  2. Leta reda på och klicka på kugghjulsikonen som öppnar menyn "Användarinställningar" (ligger längst ner till vänster i gränssnittet)
  3. Klicka på knappen "Redigera" till höger om din profilbild och ditt användarnamn på den nya skärmen.
  4. Klicka på den röda knappen "Ta bort konto" nedan.
  5. Ange ditt lösenord i formuläret för att bekräfta att du vill ta bort ditt konto.

Det här är allt du behöver göra i slutet. Discord tar inte bort profiler omedelbart och du kommer att ha ungefär två veckor innan plattformen faktiskt raderar din profil. Inom den perioden kan du ändra dig och återställa ditt konto genom att försöka logga in med autentiseringsuppgifterna för kontot du skickade för att raderas.

En annan sak att notera är att om du är ägare till Discord-servrar måste du antingen överföra äganderätten till dina servrar till en annan användare eller ta bort dem. Detta krävs för att ta bort kontot.

Varna - Raderingen av kontot är slutgiltig efter nådeperioden

Slutligen, tänk på att Discord också erbjuder möjligheten att inaktivera ditt konto istället för att ta bort det. Ett inaktiverat konto kan återställas när som helst, det finns ingen två veckors timer efter vilken kontot är borta, vilket är fallet med att radera det. Du kommer också att sluta ta emot aviseringar på det inaktiverade kontot, men andra användare kan fortfarande skicka vänförfrågningar till dig, som du kommer att kunna komma åt när du väljer att aktivera ditt konto igen .

Tänk på att om du går längre än respitperioden efter att du har valt att ta bort ditt konto finns det ingen väg tillbaka. Raderingsprocessen är oåterkallelig och du kommer inte att kunna använda samma konto någonsin igen, så se till att du förstår vad du gör och är helt säker på att du vill att kontot ska skrubbas från existens.

October 15, 2020

Lämna ett svar