Hoe u uw Discord-account kunt verwijderen

Discord is een enorm populaire berichten- en voicechat-applicatie die beschikbaar is op desktop- en mobiele platforms. Als u om de een of andere reden een account op Discord wilt verwijderen, of dit nu is omdat u een nieuw account wilt aanmaken of omdat u problemen ondervindt met andere gebruikers op uw huidige account, kunt u dat in een paar eenvoudige stappen doen.

Als u de Discord-desktopclient gebruikt of Discord gebruikt vanaf een browsertabblad, zijn de stappen die u moet nemen om uw account te verwijderen dezelfde:

  1. Open de Discord-client of log in op uw account met een browsertabblad.
  2. Zoek en klik op het tandwielpictogram dat het menu 'Gebruikersinstellingen' opent (in de linkerbenedenhoek van de interface)
  3. In het nieuwe scherm dat verschijnt, klik je op de "Bewerken" knop rechts van je profielfoto en gebruikersnaam.
  4. Klik op de rode knop "Account verwijderen" hieronder.
  5. Voer uw wachtwoord in het formulier in om opnieuw te bevestigen dat u uw account wilt verwijderen.

Dit is alles wat u hoeft te doen aan uw kant. Discord verwijdert profielen niet direct en je hebt ongeveer twee weken voordat het platform je profiel daadwerkelijk verwijdert. Binnen die periode kunt u van gedachten veranderen en uw account herstellen door te proberen in te loggen met de inloggegevens voor het account dat u heeft opgegeven voor verwijdering.

Een ander ding om op te merken is dat als u de eigenaar bent van Discord-servers, u het eigendom van uw servers aan een andere gebruiker moet overdragen of ze moet verwijderen. Dit is vereist voor het verwijderen van een account.

Wees gewaarschuwd - Accountverwijdering is definitief na de respijtperiode

Houd er ten slotte rekening mee dat Discord ook de optie biedt om uw account uit te schakelen in plaats van deze te verwijderen. Een uitgeschakeld account kan op elk later moment worden hersteld, er is geen timer van twee weken waarna het account weg is, zoals het geval is bij het verwijderen ervan. Je ontvangt ook geen meldingen meer over het uitgeschakelde account, maar andere gebruikers kunnen je nog steeds vriendschapsverzoeken sturen, waartoe je toegang hebt wanneer je ervoor kiest om je account weer in te schakelen .

Houd er rekening mee dat als u de respijtperiode overschrijdt nadat u ervoor heeft gekozen uw account te verwijderen, er geen weg meer terug is. Het verwijderingsproces is onomkeerbaar en u kunt hetzelfde account nooit meer gebruiken, dus zorg ervoor dat u begrijpt wat u doet en er volledig zeker van bent dat u wilt dat dat account niet meer bestaat.

October 15, 2020

Laat een antwoord achter