Hur du gör ditt Instagram-konto privat under 2019

Du kan inte helt försvinna från Instagram om du inte tar bort ditt konto. Som ett minimum är ditt användarnamn synligt för alla som letar efter det. Men om du vill behålla lite integritet på Instagram är det avgörande att du kopplar bort ditt telefonnummer från ditt konto och kanske till och med registrerar dig med ett annat e-postmeddelande än ditt personliga för att undvika obekräftad kontakt.

Hur du kopplar bort dina kontakter och sociala nätverk från ditt Instagram-konto

För att hylla in ditt Instagram-konto bör du ställa in ditt konto till privat. för att göra det från en smartphone klickar du på menyknappen längst upp till höger i din profil, ikonen som ser ut som tre prickar. Härifrån väljer du Inställningar> Sekretess> Kontosekretess och aktiverar funktionen för privat konto.

Om du är på en dator går du helt enkelt till din profil och väljer sedan Redigera profil så hittar du alternativet att göra ditt konto privat.

Du kommer att kunna fortsätta använda hashtags, men bara dina godkända följare kan se inlägg. Ditt användarnamn kommer att förbli synligt på offentliga inlägg som du gillade, men bara dina följare kan se innehållet i din profil.

Nästa steg bör vara att koppla bort ditt nummer. För att koppla bort den på en mobil enhet, gå till menyn, välj Inställningar> Kontakter Synkronisera och inaktivera "Anslut kontakter."

Stegen på en dator är liknande, bara gå till din profil> Redigera profil> Hantera kontakter och d ta bort alla synkroniserade kontakter.

Om ditt Instagram-konto är anslutet till andra sociala nätverk, till exempel Twitter eller Facebook, bör du också ta bort dem.

Från din smartphonehuvud till menyn, välj sedan Inställningar> Konto> Länkade konton. Du borde kunna hitta en lista över sociala medieplattformar där inne. Klicka på en så tar du dig till rätt webbplats med möjlighet att koppla bort ditt Instagram-konto.

Gå från din dator till din profil> Redigera profil> Godkända applikationer> och återkalla åtkomst till alla appar som för närvarande är anslutna till ditt Instagram-konto.

Du kan också ta bort ditt konto direkt från webbplatsen eller sociala medier.
Om du använder Facebook, gå till inställningsmenyn så ser du en lista över länkade plattformar. Ta bort Instagram därifrån.
Om du är på Twitter, gå till dina anslutna appar och ta bort åtkomst till Instagram.
På Tumblr, gå till dina inställningar och genväg åtkomst till Instagram under "Program".

Hur du döljer din aktivitetsstatus på Instagram

Med din aktivitetsstatus på Instagram kan alla konton du följer eller meddela se när du senast var på appen.

För att inaktivera den här funktionen på din smartphone, gå till menyn, Inställningar> Sekretess> Aktivitetsstatus och stäng av funktionen.

På din dator går du till din profil> Redigera profil> Sekretess och säkerhet och slå av synligheten för din aktivitetsstatus.

Tänk på att om du gör det kommer din aktivitet att vara dold, men du kommer inte heller att kunna se andras aktivitet.

Hur du inaktiverar dina Instagram-berättelser från att delas

När du väljer att dela en Instagram-berättelse på ett offentligt konto kan någon av dina följare dela din berättelse i ett direktmeddelande till någon annan användare.

Om du vill stänga av den här funktionen på din smartphone går du till menyn> Inställningar> Sekretess> Berättelse. Här kan du inaktivera Tillåt delning som meddelande.

Om du är på datorn går du till din profil> Redigera profil> Sekretess och säkerhet och inaktivera Tillåt delning.

Obs! Detta kommer inte att hindra dina följare från att skärmdumpa dina Instagram-berättelser, men det kan avskräcka några av dem.

Hur man blockerar kommentarer från specifika följare

Har du en särskilt irriterande följare som kommenterar alla saker du publicerar? Du kan blockera den personen utan att de ens vet om den.

Gå till din smartphone, gå till menyn> Inställningar> Sekretess> Kommentarer> Blockera kommentarer från och lägg till användare som du tycker är för ivriga om dina inlägg. På samma plats kan du också hitta ett alternativ för att dölja kommentarer du anser vara stötande samt skapa ett manuellt filter som blockerar specifika ord eller fraser från att visas i ditt kommentaravsnitt.

Gå från din dator till din profil> Redigera profil> Sekretess och säkerhet> och redigera kommentarinställningar under Kommentarer. Här kan du blockera vissa ord eller fraser från att visas i dina kommentarer, men du måste använda en smartphone för att blockera specifika personer från att kommentera.

November 22, 2019

Lämna ett svar

VIKTIG! För att kunna fortsätta måste du lösa följande enkla matematik.
Please leave these two fields as is:
Vad är 6 + 2?