Jak ustawić prywatne konto na Instagramie w 2019 r

Nie możesz całkowicie zniknąć z Instagrama, chyba że usuniesz swoje konto. Co najmniej twoja nazwa użytkownika będzie widoczna dla każdego, kto jej szuka. Jeśli jednak chcesz zachować trochę prywatności na Instagramie, ważne jest, aby odłączyć swój numer telefonu od konta, a może nawet zarejestrować się przy użyciu innego adresu e-mail niż osobisty, aby uniknąć niepożądanego kontaktu.

Jak odłączyć kontakty i sieci społecznościowe od konta na Instagramie

Aby ukryć swoje konto na Instagramie, powinieneś ustawić swoje konto jako prywatne; aby to zrobić ze smartfona, naciśnij przycisk menu w prawym górnym rogu swojego profilu, ikonę, która wygląda jak trzy kropki. Stąd wybierz Ustawienia> Prywatność> Prywatność konta i włącz funkcję konta prywatnego.

Jeśli korzystasz z komputera, po prostu przejdź do swojego profilu, a następnie wybierz opcję Edytuj profil, a znajdziesz opcję ustawienia prywatnego konta.

Będziesz mógł nadal używać hashtagów, ale tylko zatwierdzeni obserwujący będą mogli zobaczyć posty. Twoja nazwa użytkownika pozostanie widoczna w postach publicznych, które Ci się podobały, ale tylko Twoi obserwujący będą mogli zobaczyć zawartość Twojego profilu.

Następnym krokiem powinno być odłączenie numeru. Aby odłączyć go na urządzeniu mobilnym, przejdź do menu, wybierz Ustawienia> Synchronizacja kontaktów i wyłącz „Połącz kontakty”.

Kroki na komputerze są podobne, wystarczy przejść do swojego profilu> Edytuj profil> Zarządzaj kontaktami i d usunąć zsynchronizowane kontakty.

Jeśli twoje konto na Instagramie jest połączone z innymi sieciami społecznościowymi, takimi jak Twitter lub Facebook, powinieneś je również usunąć.

Ze smartfona przejdź do menu, a następnie wybierz Ustawienia> Konto> Połączone konta. Powinieneś być w stanie znaleźć tam listę platform mediów społecznościowych. Kliknij jeden, a przeniesie Cię na właściwą stronę z opcją odłączenia konta na Instagramie.

Z komputera przejdź do swojego profilu> Edytuj profil> Autoryzowane aplikacje> i cofnij dostęp do wszystkich aplikacji, które są aktualnie podłączone do twojego konta na Instagramie.

Możesz także usunąć swoje konto bezpośrednio z witryny lub mediów społecznościowych.
Jeśli korzystasz z Facebooka, przejdź do menu ustawień, a zobaczysz listę powiązanych platform. Usuń stamtąd Instagram.
Jeśli korzystasz z Twittera, przejdź do połączonych aplikacji i usuń dostęp do Instagrama.
W Tumblr przejdź do swoich ustawień i zrezygnuj z dostępu do Instagrama w sekcji „Aplikacje”.

Jak ukryć swój status aktywności na Instagramie

Twój status aktywności na Instagramie pozwala dowolnemu obserwowanemu kontowi lub wiadomości zobaczyć, kiedy ostatnio byłeś w aplikacji.

Aby wyłączyć tę funkcję w smartfonie, przejdź do menu, Ustawienia> Prywatność> Status aktywności i wyłącz tę funkcję.

Na komputerze przejdź do swojego profilu> Edytuj profil> Prywatność i bezpieczeństwo i wyłącz widoczność swojego statusu aktywności.

Pamiętaj, że jeśli to zrobisz, twoja aktywność zostanie ukryta, ale nie będziesz mógł zobaczyć aktywności innych.

Jak wyłączyć udostępnianie historii na Instagramie

Ilekroć zdecydujesz się udostępnić historię na Instagramie na koncie publicznym, każdy z twoich obserwujących może udostępnić twoją historię w bezpośredniej wiadomości dla dowolnego innego użytkownika.

Jeśli chcesz wyłączyć tę funkcję w smartfonie, przejdź do menu> Ustawienia> Prywatność> Historia. Tutaj możesz wyłączyć Zezwalaj na udostępnianie jako wiadomość.

Jeśli korzystasz z komputera, przejdź do swojego profilu> Edytuj profil> Prywatność i bezpieczeństwo i wyłącz Zezwól na udostępnianie.

Uwaga: nie uniemożliwi to Twoim obserwatorom wyświetlania zrzutów ekranu z Twoich historii na Instagramie, ale może zniechęcić niektórych z nich.

Jak zablokować komentarze od określonych obserwujących

Czy masz jednego szczególnie irytującego obserwatora, który komentuje każdą opublikowaną rzecz? Możesz zablokować tę osobę bez jej wiedzy.

Na smartfonie przejdź do menu> Ustawienia> Prywatność> Komentarze> Blokuj komentarze od i dodaj użytkowników, których uważasz za zbyt gorliwych o swoich postach. W tym samym miejscu możesz również znaleźć opcję ukrywania komentarzy, które uważasz za obraźliwe, a także utworzyć filtr ręczny, który blokuje wyświetlanie określonych słów lub wyrażeń w sekcji komentarzy.

Z komputera przejdź do swojego profilu> Edytuj profil> Prywatność i bezpieczeństwo> i Edytuj ustawienia komentarzy w obszarze Komentarze. Tutaj możesz zablokować pojawianie się niektórych komentarzy lub wyrażeń w komentarzach, ale będziesz musiał użyć smartfona, aby zablokować możliwość komentowania określonych osób.

November 22, 2019

Zostaw odpowiedź

WAŻNY! Aby móc kontynuować, musisz rozwiązać następującą prostą matematykę.
Please leave these two fields as is:
Co to jest 6 + 5?