Hoe uw Instagram-account privé te maken in 2019

Je kunt niet volledig van Instagram verdwijnen, tenzij je je account verwijdert. Uw gebruikersnaam is absoluut zichtbaar voor iedereen die ernaar zoekt. Als u echter een beetje privacy op Instagram wilt behouden, is het van cruciaal belang dat u uw telefoonnummer loskoppelt van uw account en u misschien zelfs aanmeldt met een ander e-mailadres dan uw persoonlijke om niet-gevraagd contact te voorkomen.

Hoe uw contacten en sociale netwerken los te koppelen van uw Instagram-account

Om uw Instagram-account te omhullen, moet u uw account instellen op privé; om dit te doen vanaf een smartphone, tikt u op de menuknop rechtsboven in uw profiel, het pictogram dat eruit ziet als drie stippen. Selecteer hier Instellingen> Privacy> Accountprivacy en schakel de privéaccountfunctie in.

Als u op een computer werkt, gaat u gewoon naar uw profiel en selecteert u Profiel bewerken. U vindt dan de optie om uw account privé te maken.

Je kunt hashtags blijven gebruiken, hoewel alleen je goedgekeurde volgers de berichten kunnen zien. Je gebruikersnaam blijft zichtbaar op openbare berichten die je leuk vond, maar alleen je volgers kunnen de inhoud van je profiel zien.

Uw volgende stap zou moeten zijn om uw nummer te ontkoppelen. Als u de verbinding op een mobiel apparaat wilt verbreken, gaat u naar het menu, kiest u Instellingen> Synchronisatie van contacten en schakelt u "Contacten verbinden" uit.

De stappen op een computer zijn vergelijkbaar, ga gewoon naar je profiel> Profiel bewerken> Contacten beheren en verwijder alle gesynchroniseerde contacten.

Als je Instagram-account is verbonden met andere sociale netwerken, zoals Twitter of Facebook, moet je deze ook verwijderen.

Ga vanuit uw smartphonekop naar het menu en selecteer vervolgens Instellingen> Account> Gekoppelde accounts. Je zou daar een lijst met sociale mediaplatforms moeten kunnen vinden. Klik op een en je gaat naar de juiste website met de optie om je Instagram-account te ontkoppelen.

Ga vanaf een pc naar je profiel> Profiel bewerken> Geautoriseerde toepassingen> en trek de toegang in tot alle apps die momenteel zijn verbonden met je Instagram-account.

U kunt uw account ook rechtstreeks van de site of sociale media verwijderen.
Als u Facebook gebruikt, gaat u naar het instellingenmenu en ziet u een lijst met gekoppelde platforms. Verwijder Instagram daar.
Als u op Twitter bent, gaat u naar uw verbonden apps en verwijdert u de toegang tot Instagram.
Ga op Tumblr naar je instellingen en geef de toegang tot Instagram opnieuw op onder 'Toepassingen'.

Hoe uw activiteitsstatus op Instagram te verbergen

Je activiteitsstatus op Instagram laat elk account dat je volgt of bericht ziet wanneer je voor het laatst in de app was.

Om deze functie op uw smartphone uit te schakelen, gaat u naar het menu Instellingen> Privacy> Activiteitsstatus en schakelt u deze functie uit.

Ga op uw computer naar uw profiel> Profiel bewerken> Privacy en beveiliging en schakel de zichtbaarheid van uw activiteitsstatus uit.

Houd er rekening mee dat als u dit doet, uw activiteit wordt verborgen, maar u kunt de activiteit van anderen ook niet zien.

Hoe u kunt voorkomen dat uw Instagram-verhalen worden gedeeld

Wanneer u ervoor kiest om een Instagram-verhaal te delen op een openbaar account, kan elk van uw volgers uw verhaal delen in een direct bericht aan een andere gebruiker.

Als u deze functie op uw smartphone wilt uitschakelen, gaat u naar het menu> Instellingen> Privacy> Verhaal. Hier kunt u Delen als bericht toestaan uitschakelen.

Ga op je computer naar je profiel> Profiel bewerken> Privacy en beveiliging en schakel Delen toestaan uit.

Opmerking: dit zal niet voorkomen dat je volgers een screenshot maken van je Instagram-verhalen, maar het zou sommige ervan kunnen afraden.

Reacties van specifieke volgers blokkeren

Heb je een bijzonder irritante volger die commentaar geeft op elk ding dat je plaatst? Je kunt die persoon blokkeren zonder dat hij er ooit van weet.

Ga op uw smartphone naar het menu> Instellingen> Privacy> Reacties> Reacties blokkeren van en voeg gebruikers toe die u te enthousiast vindt over uw berichten. Op dezelfde plaats kunt u ook een optie vinden om opmerkingen die u aanstootgevend vindt te verbergen en om een handmatig filter te maken dat voorkomt dat specifieke woorden of zinnen in uw opmerkingen worden weergegeven.

Ga vanaf een computer naar je profiel> Profiel bewerken> Privacy en beveiliging> en Bewerk reactie-instellingen onder Opmerkingen. Hier kunt u voorkomen dat bepaalde woorden of woordgroepen in uw opmerkingen worden weergegeven, maar u moet een smartphone gebruiken om te voorkomen dat specifieke mensen reageren.

November 22, 2019

Laat een antwoord achter

BELANGRIJK! Om verder te kunnen gaan, moet je de volgende eenvoudige wiskunde oplossen.
Please leave these two fields as is:
Wat is 9 + 5?