Hur du aktiverar eller inaktiverar Chrome-synkronisering på dina enheter

En av de mest användbara funktionerna i Google Chrome är dess funktionalitet som gör att du kan synkronisera ditt Google- konto med Chrome- webbläsaren. När den är aktiverad tar synkroniseringsfunktionen dina inställningar, bokmärken, sökhistorik, relevanta webbplatser och ofta besökta webbadresser och eventuella personliga inloggningar eller detaljer som du kanske vill spara för bekvämlighets skull och överför denna information till alla enheter som ditt Chrome- konto är aktiva. Om du till exempel använder en bankwebbplats regelbundet så kommer Google att anpassa dina autofullständiga förslag och när du skriver den första bokstaven på webbplatsen i Chrome: s sökfält på någon av dina enheter, kommer webbplatsen att vara det första som får föreslog för dig.

Detta är uppenbarligen praktiskt i många fall, men det finns situationer där det kanske inte är önskvärt. Till exempel kanske du inte nödvändigtvis vill att dina personliga bokmärken och surfhistorik ska synkroniseras med de som du har konfigurerat i din Chrome- webbläsare på kontoret. Det finns många andra möjliga skäl till varför du kanske vill göra detta - från principiell motstånd till praktiken av fullständig enhetlighet mellan alla dina inloggningar till mycket pragmatiska argument från ett bekvämhetssynpunkt.

Oavsett underliggande motiv är det här hur du aktiverar eller inaktiverar Chrome- synkronisering på dina enheter.

Inaktivera Chrome Sync på en dator

  1. Öppna din Chrome- webbläsare.
  2. Välj "Meny". Knappen finns i det övre högra hörnet på skärmen och visas som tre vertikalt inriktade prickar.
  3. Klicka på "Inställningar" i rullgardinsmenyn som visas.
  4. Gå till avsnittet "Människor".
  5. Titta till höger om ditt Google-konto namn och Google-kontot image. Det bör finnas en växling där du kan tillåta eller avvisa synkronisering när du vill.

Hur du aktiverar eller inaktiverar Chrome Sync på Android

  1. Starta Chrome- appen.
  2. Klicka på menyikonen. Den ska vara placerad i det övre högra hörnet på skärmen, lätt att se av de tre vertikalt inriktade prickarna.
  3. När popup-menyn visas väljer du alternativet Inställningar.
  4. Chromes inställningsgränssnitt ska nu visas. Klicka på namnet på ditt Google- konto, som nu bör vara synligt längst upp på skärmen.
  5. Välj "Synk" eller om du vill inaktivera synkronisering - slå av den.

Inaktivera Chrome Sync på iOS

  1. Gå till "Meny" -knappen, som finns i skärmens nedre högra hörn. Det ska representeras av tre horisontellt inriktade prickar.
  2. En popup-meny ska visas, välj “Inställningar”.
  3. När Chrome: s inställningsgränssnitt öppnas väljer du namnet på ditt Google- konto. Detta bör placeras nära toppen av skärmen.
  4. Växla på synkroniseringsfunktionen, som bör placeras högst upp på skärmen. Ställ in det från vitt till blått för att aktivera synkronisering och från blått till vitt om du vill stänga av synkroniseringen.
  5. Välj "Klar" för att avsluta jobbet.

November 1, 2019

Lämna ett svar

VIKTIG! För att kunna fortsätta måste du lösa följande enkla matematik.
Please leave these two fields as is:
Vad är 2 + 4?