A Chrome szinkronizálásának engedélyezése vagy letiltása az eszközökön

A Google Chrome egyik leghasznosabb funkciója a funkcionalitás, amely lehetővé teszi Google- fiókja szinkronizálását a Chrome böngészővel. Ha engedélyezve van, a szinkronizálási szolgáltatás elviszi a beállításokat, a könyvjelzőket, a keresési előzményeket, a releváns webhelyeket és a gyakran látogatott URL-eket, valamint minden olyan személyes bejelentkezést vagy adatot, amelyet esetleg a kényelme érdekében elmenthet, és továbbítja ezeket az információkat minden olyan eszközön, amelyen a Chrome- fiókja található. aktív. Például, ha rendszeresen használ banki webhelyet, akkor a Google személyre szabja az automatikus kiegészítésre vonatkozó javaslatait, és amikor valamelyik eszközére beírja a weboldal első betűjét a Chrome keresősávjára, az említett webhely lesz az első dolog, amely javasolta neked.

Ez nyilvánvalóan sok esetben kényelmes, de vannak olyan helyzetek, amikor nem feltétlenül kívánatos. Előfordulhat például, hogy nem feltétlenül akarja, hogy a személyes könyvjelzői és a böngészési előzmények szinkronizálódjanak azokkal, amelyeket az irodai Chrome böngészőjében állított be. Számos más oka lehet annak, hogy miért érdemes ezt megtenni - az alapelv ellenzése és az összes bejelentkezés közötti teljes egységesség gyakorlata és a kényelmi szempontból nagyon pragmatikus érvek között.

Az alapjául szolgáló motívumtól függetlenül itt olvashatja el, hogyan engedélyezheti vagy letilthatja a Chrome szinkronizálását az eszközökön.

Kapcsolja ki a Chrome szinkronizálást egy számítógépen

  1. Nyissa meg Chrome böngészőjét.
  2. Válassza a „Menü” menüpontot . A gomb a képernyő jobb felső sarkában található, és három függőlegesen igazított pontként jelenik meg.
  3. A megjelenő legördülő menüben kattintson a „Beállítások” elemre.
  4. Lépjen az „Emberek” szakaszba.
  5. Nézd meg, hogy a megfelelő Google fiók nevét és a Google-fiók képet. Ott kell lennie egy váltógombnak, amely lehetővé teszi a szinkronizálás engedélyezését vagy tiltását.

A Chrome szinkronizálás engedélyezése vagy letiltása az Android rendszeren

  1. Indítsa el a Chrome alkalmazást.
  2. Koppintson a Menü ikonra. Ennek a képernyő jobb felső sarkában kell lennie, a három függőlegesen beállított ponttal könnyen felismerhetőnek.
  3. Amikor megjelenik az előugró menü, válassza a Beállítások lehetőséget.
  4. A Chrome Beállítások felületét most meg kell jeleníteni. Koppintson a Google- fiók nevére, amelynek most a képernyő teteje felé kell megjelennie.
  5. Válassza a „Szinkronizálás” lehetőséget , vagy ha le szeretné tiltani a szinkronizálást, kapcsolja ki.

Letiltja a Chrome szinkronizálást iOS rendszeren

  1. Lépjen a „Menü” gombra, amely a képernyő jobb alsó sarkában található. Három vízszintesen igazított pontnak kell lennie.
  2. Megjelenik egy előugró menü, válassza a „Beállítások” lehetőséget .
  3. Amikor megnyílik a Chrome Beállítások felülete, válassza ki Google Fiókjának nevét. Ennek a képernyő felső részén kell lennie.
  4. Váltás a Szinkronizálás funkcióra, amelynek a képernyő tetején kell lennie. Állítsa fehérettől kékre a szinkronizálás bekapcsolásához, és kékről fehéren, ha ki akarja kapcsolni a szinkronizálást.
  5. A munka befejezéséhez válassza a „Kész” lehetőséget.

November 1, 2019

Válaszolj

FONTOS! A folytatáshoz meg kell oldania a következő egyszerű matematikát.
Please leave these two fields as is:
Mi az 9 + 6?