Jak włączyć lub wyłączyć synchronizację Chrome na swoich urządzeniach

Jedną z najbardziej przydatnych funkcji Google Chrome jest jej funkcja, która pozwala zsynchronizować konto Google z przeglądarką Chrome . Po włączeniu funkcja synchronizacji pobiera twoje ustawienia, zakładki, historię wyszukiwania, odpowiednie strony internetowe i często odwiedzane adresy URL oraz wszelkie osobiste dane logowania lub dane, które możesz zapisać dla wygody i przenosi te informacje na wszystkie urządzenia, na których działa twoje konto Chrome aktywny. Na przykład, jeśli regularnie korzystasz z witryny bankowej, Google spersonalizuje Twoje sugestie autouzupełniania i za każdym razem, gdy wpiszesz pierwszą literę witryny w pasku wyszukiwania Chrome na dowolnym urządzeniu, wspomniana witryna będzie pierwszą rzeczą, która się pojawi zasugerowałem ci.

Jest to oczywiście wygodne w wielu przypadkach, ale są sytuacje, w których może nie być pożądane. Na przykład niekoniecznie może być konieczne synchronizowanie osobistych zakładek i historii przeglądania z tymi skonfigurowanymi w biurowej przeglądarce Chrome . Istnieje wiele innych możliwych powodów, dla których warto to zrobić - od zasadniczego sprzeciwu, poprzez praktykę całkowitej jednolitości wszystkich loginów, po bardzo pragmatyczne argumenty z wygodnego punktu widzenia.

Niezależnie od motywu, oto jak włączyć lub wyłączyć synchronizację Chrome na swoich urządzeniach.

Wyłącz synchronizację Chrome na komputerze

  1. Otwórz przeglądarkę Chrome.
  2. Wybierz „Menu”. Przycisk znajduje się w prawym górnym rogu ekranu i pojawia się jako trzy pionowo ustawione kropki.
  3. W wyświetlonym menu rozwijanym kliknij „Ustawienia”.
  4. Przejdź do sekcji „Ludzie”.
  5. Spójrz na prawo od nazwy konta Google oraz konta Google obrazu. Powinien istnieć przełącznik umożliwiający dowolną zgodę lub zakaz synchronizacji.

Jak włączyć lub wyłączyć synchronizację Chrome na Androidzie

  1. Uruchom aplikację Chrome.
  2. Naciśnij ikonę Menu. Powinien znajdować się w prawym górnym rogu ekranu, łatwo dostrzegalnym przez trzy pionowo ustawione kropki.
  3. Po wyświetleniu menu podręcznego wybierz opcję Ustawienia.
  4. Powinien zostać wyświetlony interfejs ustawień Chrome. Stuknij nazwę swojego konta Google, która powinna być teraz widoczna u góry ekranu.
  5. Wybierz „Synchronizuj” , a jeśli chcesz wyłączyć synchronizację - wyłącz ją.

Wyłącz synchronizację Chrome na iOS

  1. Przejdź do przycisku „Menu” , znajdującego się w prawym dolnym rogu ekranu. Powinny być reprezentowane przez trzy wyrównane poziomo kropki.
  2. Pojawi się wyskakujące menu, wybierz „Ustawienia”.
  3. Po otwarciu interfejsu ustawień Chrome wybierz nazwę swojego konta Google. Powinno to znajdować się w górnej części ekranu.
  4. Włącz funkcję synchronizacji, która powinna znajdować się w górnej części ekranu. Ustaw go z białego na niebieski, aby włączyć synchronizację, i z niebieskiego na biały, jeśli chcesz wyłączyć synchronizację.
  5. Wybierz „Gotowe”, aby zakończyć zadanie.

November 1, 2019

Zostaw odpowiedź

WAŻNY! Aby móc kontynuować, musisz rozwiązać następującą prostą matematykę.
Please leave these two fields as is:
Co to jest 10 + 2?