Kaip išjungti slaptažodžiu apsaugoto bendrinimo funkciją „Windows 10“

Ar žinojai, kad slaptažodžiu apsaugotas bendrinimas „Windows 10“ įgalintas pagal numatytuosius nustatymus? Tai reiškia, kad tik vartotojai, turintys slaptažodžiu apsaugotą vartotojo abonementą „Windows 10“ kompiuteryje, gali pasiekti prie to kompiuterio pridėtus bendrus failus, aplankus ir spausdintuvus. Norėdami pašalinis asmuo galėtų naudotis, slaptažodžiu apsaugota bendro naudojimo parinktis turi būti išjungta, kitaip vartotojas negalės peržiūrėti tų failų ir aplankų. Jei tai jus domina, perskaitykite šį straipsnį, paaiškinsiu, kaip jūs galite padaryti bendrai naudojamus išteklius žmonėms, neturintiems paskyros jūsų kompiuteryje, išjungdami slaptažodžiu apsaugotą bendrinimo funkciją.

Tačiau prieš mums einant į priekį, turėčiau pasakyti, kad išjungti slaptažodžiu apsaugoto bendrinimo funkciją saugumo požiūriu nėra labai protinga. Jei jį išjungsite, visi jūsų vietiniame tinkle galės pasiekti jūsų bendrai naudojamus išteklius. Siekdama supaprastinti failų bendrinimo sistemą, „Microsoft“ „Windows 7“ pristatė „HomeGroup“ parinktį. Komplekte yra paprastas diegimo vedlys, leidžiantis greitai dalytis dokumentais ir įrenginiais. „HomeGroup“ parinktis sukurs jums slaptažodį automatiškai, todėl nereikia elgtis su vartotojo abonementais.
Tačiau jei dirbate patikimo tinklo aplinkoje arba dėl kokių nors priežasčių nenorite kurti namų grupės, galite išjungti slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą sistemoje „Windows 10.“. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip tai galite padaryti.

Pastaba: jei norite tęsti toliau aprašytą metodą, turite būti prisijungę prie administracinės paskyros.

Kaip išjungti slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą sistemoje „Windows 10“

  1. Atidarykite valdymo skydelį .
  2. Eikite į Valdymo skydas \ Tinklas ir Internetas \ Tinklas ir bendrinimo centras .
  3. Pažvelkite į kairę, paspauskite nuorodą Keisti išplėstinius bendro naudojimo nustatymus .
  4. Tada kitame puslapyje spustelėkite skyrių Visi tinklai, kad jį išplėstumėte.
  5. Galiausiai pažiūrėkite į slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą ir įgalinkite parinktį Išjungti slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą .

Štai ir viskas. Su tavimi baigta.

Kaip įgalinti slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą „Windows 10“

Jei nuspręsite, kad norite vėl įjungti slaptažodžio apsaugos funkciją, turėtumėte įjungti tą pačią parinktį.
Tiesiog grįžkite į Valdymo skydas \ Tinklas ir Internetas \ Tinklas ir bendrinimo centras \ Išplėstiniai bendro naudojimo nustatymai ir įgalinkite parinktį Įjungti slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą slaptažodžiu, apsaugotu slaptažodžiu.

March 19, 2020

Palikti atsakymą