Hoe met wachtwoord beveiligd delen uit te schakelen op Windows 10

Wist u dat het met wachtwoord beveiligde delen standaard is ingeschakeld in Windows 10? Dit betekent dat alleen gebruikers met een met een wachtwoord beveiligd gebruikersaccount op hun Windows 10-computer toegang hebben tot de gedeelde bestanden, gedeelde mappen en gedeelde printers die op die machine zijn aangesloten. Om een buitenstaander toegang te geven, moet de wachtwoordbeveiligde optie voor delen worden uitgeschakeld, anders kan de gebruiker die bestanden en mappen niet bekijken. Als dit u interesseert, lees dan dit artikel, ik zal uitleggen hoe u uw gedeelde bronnen beschikbaar kunt maken voor mensen zonder account op uw computer door de wachtwoordbeveiligde functie voor delen uit te schakelen.

Voordat we verder gaan, moet ik u echter vertellen dat het uitschakelen van wachtwoordbeveiligd delen vanuit beveiligingsoogpunt niet erg verstandig is. Als u het uitschakelt, heeft iedereen in uw lokale netwerk toegang tot uw gedeelde bronnen. Om het systeem voor het delen van bestanden te stroomlijnen, introduceerde Microsoft de HomeGroup-optie in Windows 7. Het wordt geleverd met een eenvoudige installatiewizard waarmee u uw documenten en apparaten snel kunt delen. De HomeGroup-optie maakt automatisch een wachtwoord voor u aan, dus het is niet nodig om met gebruikersaccounts om te gaan.
Als u echter in een vertrouwde netwerkomgeving werkt of als u om wat voor reden dan ook geen HomeGroup wilt maken, kunt u het met een wachtwoord beveiligde delen in Windows 10 uitschakelen. Blijf lezen om erachter te komen hoe u dit kunt doen.

Opmerking: u moet zijn aangemeld met een beheerdersaccount om door te gaan met de onderstaande methode.

Hoe wachtwoordbeveiligd delen op Windows 10 uit te schakelen

  1. Open het Configuratiescherm .
  2. Ga naar Control Panel \ Netwerk en Internet \ Netwerkcentrum.
  3. Kijk naar links, druk op de link Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen .
  4. Klik vervolgens op de volgende pagina op het gedeelte Alle netwerken om het uit te vouwen.
  5. Tot slot, kijk onder wachtwoord beveiligd delen, en schakelt u de optie uitschakelen wachtwoord beveiligd delen.

En dat is het. Je bent klaar.

Hoe met wachtwoord beveiligd delen in Windows 10 in te schakelen

Als u besluit dat u de functie voor wachtwoordbeveiliging opnieuw wilt inschakelen, moet u dezelfde optie inschakelen.
Ga gewoon terug naar Configuratiescherm \ Netwerk en internet \ Netwerk en deelcentrum \ Geavanceerde instellingen voor delen en schakel de optie Schakel wachtwoordbeveiligd delen in onder Wachtwoordbeveiligd delen in.

March 19, 2020

Laat een antwoord achter