Sådan deaktiveres adgangskodebeskyttet deling på Windows 10

Vidste du, at adgangskodebeskyttet deling som standard er aktiveret i Windows 10? Dette betyder, at kun brugere, der har en adgangskodebeskyttet brugerkonto på deres Windows 10-computer, kan få adgang til de delte filer, delte mapper og delte printere, der er knyttet til den maskine. For at en outsider skal få adgang, skal den adgangskodebeskyttede delingsindstilling være deaktiveret, ellers kan brugeren ikke se disse filer og mapper. Hvis dette interesserer dig, kan du læse denne artikel, forklarer jeg, hvordan du kan gøre dine delte ressourcer tilgængelige for folk uden en konto på din computer ved at slå den adgangskodebeskyttede delingsfunktion fra.

Før vi går videre, skal jeg dog fortælle jer, at deaktivering af adgangskodebeskyttet deling ikke er meget klogt ud fra et sikkerhedsperspektiv. Hvis du slukker for det, kan alle på dit lokale netværk få adgang til dine delte ressourcer. For at strømline fildelingssystemet introducerede Microsoft muligheden HomeGroup i Windows 7. Den er udstyret med en simpel installationsguide, der giver dig mulighed for hurtigt at dele dine dokumenter og enheder. Indstillingen HomeGroup opretter automatisk en adgangskode til dig, så det er ikke nødvendigt at håndtere brugerkonti.
Hvis du arbejder i et betroet netværksmiljø eller ikke ønsker at oprette en HomeGroup af en eller anden grund, kan du deaktivere adgangskodebeskyttet deling i Windows 10. Bliv ved med at læse for at finde ud af, hvordan du kan gøre det.

Bemærk: Du skal være logget ind med en administrativ konto for at fortsætte med metoden beskrevet nedenfor.

Sådan deaktiveres adgangskodebeskyttet deling på Windows 10

  1. Åbn kontrolpanelet .
  2. Naviger til Kontrolpanel \ Netværk og Internet \ Netværk og delingscenter .
  3. Se til venstre, tryk på linket Skift avancerede delingsindstillinger .
  4. Klik derefter på næste side på afsnittet Alle netværk for at udvide det.
  5. Endelig skal du se under adgangskodebeskyttet deling og aktivere indstillingen Sluk for adgangskodebeskyttet deling .

Og det er det. Du er færdig.

Sådan aktiveres adgangskodebeskyttet deling på Windows 10

Hvis du beslutter, at du vil aktivere adgangskodebeskyttelsesfunktionen igen, skal du slå den samme mulighed til.
Gå bare tilbage til Kontrolpanel \ Netværk og Internet \ Netværk og delingscenter \ Avancerede delingsindstillinger og aktiver indstillingen Tænd adgangskodebeskyttet deling under Adgangskodebeskyttet deling.

March 19, 2020

Efterlad et Svar