Hogyan lehet kikapcsolni a jelszóval védett megosztást a Windows 10 rendszeren

Tudta, hogy a jelszóval védett megosztás alapértelmezés szerint engedélyezve van a Windows 10 rendszerben? Ez azt jelenti, hogy csak a Windows 10 számítógépén jelszóval védett felhasználói fiókkal rendelkező felhasználók férhetnek hozzá a számítógéphez csatolt megosztott fájlokhoz, megosztott mappákhoz és nyomtatókhoz. Ahhoz, hogy egy kívülálló személy hozzáférjen, a jelszóval védett megosztási opciót le kell tiltani, különben a felhasználó nem tudja megtekinteni ezeket a fájlokat és mappákat. Ha ez érdekli, kérjük, olvassa el ezt a cikket, elmagyarázom, hogyan teheti elérhetővé a megosztott erőforrásokat az emberek számára a számítógépén fiók nélkül, a jelszóval védett megosztási funkció kikapcsolásával.

Mielőtt továbblépnénk, el kell mondanom, hogy a jelszóval védett megosztás letiltása biztonsági szempontból nem túl bölcs. Ha kikapcsolja, a helyi hálózaton bárki hozzáférhet a megosztott erőforrásokhoz. A fájlmegosztó rendszer korszerűsítése érdekében a Microsoft bevezette a HomeGroup opciót a Windows 7 rendszerbe. Egy egyszerű telepítővarázslóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a dokumentumok és eszközök gyors megosztását. A HomeGroup opció automatikusan létrehoz egy jelszót az Ön számára, így nem kell foglalkozni a felhasználói fiókokkal.
Ha azonban megbízható hálózati környezetben dolgozik, vagy valamilyen okból nem akarja létrehozni a HomeGroupot, akkor letilthatja a jelszóval védett megosztást a Windows 10 rendszerben. Folytassa az olvasást, hogy megtudja, hogyan teheti meg.

Megjegyzés: Az alábbiakban ismertetett módszer folytatásához be kell jelentkeznie rendszergazdai fiókkal.

A jelszóval védett megosztás letiltása a Windows 10 rendszeren

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot .
  2. Keresse meg a Vezérlőpult \ Hálózat és Internet \ Hálózat és megosztási központ menüpontot .
  3. Nézzen balra, nyomja meg a linket A speciális megosztási beállítások módosítása linkre.
  4. Ezután a következő oldalon kattintson az Összes hálózat szakaszra a kibővítéshez.
  5. Végül nézzen meg a Jelszóval védett megosztás alatt , és engedélyezze a Jelszóval védett megosztás kikapcsolása lehetőséget.

És ez az. Kész vagy.

A jelszóval védett megosztás engedélyezése a Windows 10 rendszeren

Ha úgy dönt, hogy újra engedélyezni kívánja a jelszóvédelem szolgáltatást, akkor ugyanazt a beállítást be kell kapcsolnia.
Csak lépjen vissza a Vezérlőpult \ Hálózat és Internet \ Hálózat és megosztási központ \ Speciális megosztási beállítások elembe, és engedélyezze a Jelszóval védett megosztás bekapcsolása a Jelszóval védett megosztás alatt lehetőséget.

March 19, 2020

Válaszolj