Jak całkowicie usunąć konto Slack

„Slack” to skrót od „Przeszukiwalnego dziennika całej konwersacji i wiedzy”. To oparta na chmurze usługa czatu stworzona przez Slack Technologies. Slack zaczął jako wewnętrzne narzędzie dla firmy Stewart Butterfield, Tiny Speck, podczas opracowywania gry online Glitch. Slack oficjalnie wprowadzono na rynek w sierpniu 2013 r. Firma Slack dodała uwierzytelnianie dwuskładnikowe do swojej usługi w odpowiedzi na serię włamań w lutym 2015 r., Co spowodowało naruszenie danych użytkowników.

Slack był kiedyś zgodny z protokołami przesyłania wiadomości Internet Relay Chat (IRC) i XMPP, ale firma zamknęła to w maju 2018 r.
„Slack” to skrót od „Przeszukiwalnego dziennika całej konwersacji i wiedzy”.

Aby spełnić standardy najnowszych globalnych przepisów o ochronie danych, w tym ogólne rozporządzenie o ochronie danych (RODO) i Kalifornijską ustawę o ochronie konsumentów (CCPA), główny właściciel obszaru roboczego lub organizacji może teraz skontaktować się z firmą Slack i poprosić o usunięcie profilu członka dane.

Możesz jedynie usunąć lub dezaktywować swoje konto Slack lub konto Slack członka z dowolnego komputera, ale nie możesz usunąć konta z aplikacji na urządzeniu mobilnym. Pamiętaj, że tylko główny właściciel obszaru roboczego może usunąć obszar roboczy Slack. Jeśli nie jesteś głównym właścicielem, możesz jedynie dezaktywować obszar roboczy. Dezaktywacja jest jednak podobna do usuwania, ponieważ spowoduje usunięcie konta Slack.

Jak usunąć konto Slack

  1. Otwórz luz. Jeśli jesteś już zalogowany, spowoduje to przejście do strony głównej Slack.
  2. Naciśnij nazwę obszaru roboczego w lewym górnym rogu.
  3. Wybierz profil i konto z menu.
  4. Naciśnij ikonę koła zębatego po prawej stronie.
  5. Wybierz menu.
  6. Wybierz Ustawienia i uprawnienia.
  7. Przewiń w dół i kliknij usuń obszar roboczy, który chcesz usunąć.
  8. Po wyświetleniu monitu potwierdź usunięcie i po wyświetleniu monitu naciśnij „Tak, usuń mój obszar roboczy” .
February 6, 2020

Zostaw odpowiedź