Hur man raderar Messenger-konto utan att inaktivera Facebook-kontot

Messenger kan vara ett användbart verktyg, men att vilja undanröja det är knappast okänt. Det finns många möjliga skäl för att göra det - till exempel, om de flesta av dina kontakter finns på andra plattformar, du inte gillar gränssnittet, du vill bara ha en ny start med ett nytt konto, eller om du inte godkänner Facebooks företagspolicy och don vill inte använda plattformen längre. Oavsett vilket skälet du vill ta bort Messenger kan vara, finns det några saker du måste tänka på.

Hur tar jag bort Messenger för gott?

Det snabba och enkla svaret på denna fråga är - du kan inte. När du har skapat ett konto kommer det att finnas för alltid, med alla dina kontakter och meddelanden på släp. En del människor är med rätta avsky mot denna specifika Facebook-policy, vilket starkt begränsar en användares kontroll över sitt konto dramatiskt. Detta är en anledning till att nämnda användare kanske vill använda andra plattformar. Det är fortfarande inte lika dåligt som de en gång var - åtminstone vad gäller användarens kontroll över sitt eget konto. Nu har åtminstone användare möjlighet att radera meddelanden manuellt. Det är dock troligt att den här funktionen inte är användbar för alla som vill sanera eller försvaga sitt konto. För det första lämnar det ett märke på konversationen där meddelandet var. Även om möjligheten för radering av meddelanden är tillgänglig är funktionen extremt klumpig och obekväm att använda, eftersom varje meddelande måste raderas individuellt.

Vad du borde veta om “Deaktivera Messenger

Från praktisk synvinkel är det verkligen inte något du kan göra för att verkligen ta bort ditt Messenger- konto. Facebook har tekniskt gett sina användare möjlighet att byta sitt konto från aktivt till icke-aktivt, men även om du hoppar genom alla ringar för att göra det kommer ditt konto inte att avslutas för evigt. Det kommer bara att göras "inaktivt" men kommer att fungera fullt så snart du försöker logga in på det.

Så i bästa fall kommer "deaktivering" av ditt Messenger- konto att ge dig lite lugn och ro från nagande meddelanden. Det är emellertid något som du enkelt kan göra genom att bara ta bort Messenger från din hemskärm eller fikra med Messenger: s alternativ - få dig att visas offline, stänga av och blockera människor, etc.

Och om du tror att avaktivera Messenger kommer att vara snabbare och mindre besvärligt än att fikla med appen - gissa igen. Detta kan bara någonsin göras på mobilen, inte på en stationär enhet, och för att kunna göra det måste ditt Facebook-konto inaktiveras vid samma tidpunkt. Och om du tror att detta system verkligen är avsiktligt utformat för att avskräcka användare från att göra detta ... Du kanske får en uppfattning om varför vissa internetanvändare har en motsatt inställning till hur Facebook gör saker i princip.

Ändå, om du vill stänga av din Messenger så här gör du så.

Så här avaktiverar du ditt Messenger- konto på iPhone eller Android

  1. När du har sett till att ditt Facebook-konto också är inaktiverat öppnar du Messenger.
  2. Klicka på din profilbild längst upp till vänster på skärmen.
  3. Gå till Legal & Policy.
  4. Välj Avaktivera Messenger.
  5. Tryck på Deaktivera för att avsluta jobbet.
December 18, 2019