Hoe Messenger-account te verwijderen zonder Facebook-account te deactiveren

Messenger kan een handig hulpmiddel zijn, maar er iets aan willen doen is nauwelijks ongehoord. Er zijn veel mogelijke redenen om dit te doen - bijvoorbeeld, als de meeste van uw contacten zich op andere platforms bevinden, u de interface niet leuk vindt, u wilt gewoon een nieuwe start met een nieuw account, of u keurt het bedrijfsbeleid van Facebook af en don wil het platform niet meer gebruiken. Wat uw reden ook is om Messenger te willen verwijderen, er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden.

Hoe Messenger for Good verwijderen?

Het snelle en eenvoudige antwoord op deze vraag is - dat kan niet. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, zal het voor altijd bestaan, met al je contacten en berichten op sleeptouw. Sommige mensen zijn terecht afkerig van dit specifieke Facebook-beleid, dat de controle van een gebruiker over hun account aanzienlijk beperkt. Dit is een reden waarom genoemde gebruikers misschien andere platforms willen gebruiken. Toch zijn de dingen momenteel niet zo slecht als vroeger - althans met betrekking tot de controle van een gebruiker over hun eigen account. Gebruikers kunnen nu tenminste berichten handmatig verwijderen. Het is echter onwaarschijnlijk dat deze functie nuttig is voor iedereen die zijn account wil opschonen of vernietigen. Ten eerste laat het een stempel achter op het gesprek waar het bericht was. Hoewel de mogelijkheid om berichten te verwijderen beschikbaar is, is de functie bovendien uiterst onhandig en onhandig om te gebruiken, omdat elk bericht afzonderlijk moet worden verwijderd.

Wat u moet weten over ' Messenger deactiveren'

Vanuit praktisch oogpunt is er echt niets dat u kunt doen om uw Messenger- account echt te verwijderen. Facebook heeft technisch gezien zijn gebruikers de mogelijkheid gegeven om hun account van actief naar niet-actief te schakelen, maar zelfs als je door alle stappen heen springt, wordt je account niet voor altijd beëindigd. Het wordt gewoon "inactief" gemaakt, maar wordt volledig operationeel zodra u zich probeert aan te melden.

Dus in het beste geval zal het "deactiveren" van uw Messenger- account u wat rust en stilte bieden van zeurende berichten. Dat is echter iets dat je eenvoudig kunt doen door Messenger gewoon van je startscherm te verwijderen of door te spelen met de opties van Messenger - jezelf offline laten verschijnen, mensen dempen en blokkeren, enz.

En als u denkt dat het deactiveren van Messenger sneller en minder gedoe zal zijn dan rommelen met de app - raad het opnieuw. Dit kan alleen ooit op mobiel worden gedaan, niet op een desktopapparaat, en daarvoor moet je Facebook-account ook worden gedeactiveerd op het moment dat je dit doet. En als je denkt dat dit systeem opzettelijk is ontworpen om gebruikers ervan te weerhouden dit te doen ... Je krijgt misschien een idee waarom sommige internetgebruikers een vijandige houding hebben tegenover de manier waarop Facebook dingen in principe doet.

Als je je Messenger echter wilt deactiveren, kun je dit als volgt doen.

Hoe uw Messenger- account op iPhone of Android te deactiveren

  1. Nadat je hebt gecontroleerd of je Facebook-account ook is gedeactiveerd, open je Messenger.
  2. Tik op je profielfoto in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Ga naar Juridisch en beleid.
  4. Kies Messenger deactiveren.
  5. Tik op Deactiveren om de taak te voltooien.
December 18, 2019