Jak usunąć konto Twitch w 2020 r

Nikt nie może zaprzeczyć, że media społecznościowe stały się czymś więcej niż tylko zabójcą czasu. Kształtuje życie wielu ludzi, a teraz polegają na tym całe firmy. Czasami jednak potrzebujemy przerwy, szczególnie jeśli przeszkadza to w naszym prawdziwym życiu i pracy.

Możesz polubić swoje konto Twitch, ale któregoś dnia będziesz musiał je usunąć, a Twitch nigdy na to nie pozwoli. Na szczęście nadal pozwala użytkownikom przynajmniej na wyłączenie ich kont. Jeśli zdecydowałeś, że potrzebujesz przerwy od Twitcha, tutaj znajdziesz szczegółowe informacje o tym, jak dezaktywować, reaktywować lub usunąć konto Twitcha. Po prostu czytaj dalej.

Jak wyłączyć swoje konto Twitch

Jeśli zdecydujesz się wyłączyć swoje konto Twitch, usuniesz je z publicznej publicznej usługi Twitch. Nikt nie będzie mógł Cię znaleźć w sieci. Pamiętaj, że jeśli chcesz usunąć swoje dane osobowe z konta Twitch, musisz to zrobić samodzielnie, zanim je wyłączysz.

  1. Zaloguj się do swojego konta Twitch.
  2. Przejdź do prawego górnego rogu i kliknij menu rozwijane.
  3. Wybierz Ustawienia .
  4. Przejdź na dół strony Ustawienia, aby znaleźć sekcję „Wyłącz konto Twitcha”. Stuknij w dostępną tam opcję Wyłącz konto.
  5. Będziesz musiał podać hasło, aby potwierdzić, a Twitch poprosi cię o podanie przyczyny, dla której wyłączasz swoje konto, chociaż nie musisz go podawać.
  6. Naciśnij przycisk Wyłącz konto dostępny w kolorze fioletowym na ekranie. Następnie twoje konto zostanie wyłączone z platformy Twitch.

Jak usunąć swoje konto Twitch

Jak już powiedziałem, Twitch nie pozwala na trwałe usunięcie konta; możesz to po prostu wyłączyć. Możesz jednak zminimalizować ilość informacji pozostających na Twitchu.

Możesz usunąć swoje dane osobowe podczas wyłączania konta, wystarczy tylko ponownie przejść do menu Ustawienia. Usuń wszelkie prywatne informacje, takie jak twoje prawdziwe imię i dane biologiczne. Usuń również niestandardowe widżety. Nie zapomnij również usunąć linków do różnych usług darowizn, które wcześniej dodałeś.

Powinieneś także usunąć swoje stare konto Twitch z innych powiązanych kont. Jeśli zdecydujesz się wyłączyć swoje konto Twitch, bardzo ważne jest usunięcie wszelkich linków do usług stron trzecich, takich jak Facebook czy Battle.net. Aby to zrobić, przejdź do strony Ustawienia, a następnie naciśnij kartę Połączenia. Tam znajdziesz listę wszystkich połączonych usług. Odłącz je według własnego uznania.

February 12, 2020

Zostaw odpowiedź