Jak trwale usunąć swoje konto Dropbox i pliki

Dropbox był jedną z pierwszych usług przechowywania w chmurze, z których wszyscy dziś korzystamy. Jest dobrze znany z wysokiego bezpieczeństwa i usprawnionych funkcji, ale alternatywy oferują więcej narzędzi i większą prywatność. Jeśli zdecydowałeś się skorzystać z innej usługi przechowywania w chmurze i chcesz usunąć swoje stare konto Dropbox, kontynuuj czytanie.

Jak zsynchronizować swoje konto Dropbox

Jeśli chcesz usunąć Dropbox, ponieważ pliki zajmują zbyt dużo miejsca na dysku twardym, możesz przestać synchronizować Dropbox z komputerem. Oto jak:

  1. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Dropbox na pasku zadań komputera.
  2. Wybierz ikonę koła zębatego i wybierz Preferencje .
  3. Naciśnij Synchronizuj, a następnie kliknij przycisk Synchronizacja selektywna na PC lub Wybierz foldery do synchronizacji na Macu.
  4. Odznacz foldery, których nie chcesz synchronizować z komputerem. Spowoduje to automatyczne usunięcie ich z urządzenia. Będą jednak nadal dostępne online. Możesz uzyskać do nich dostęp, logując się na swoje konto Dropbox.

Jak pobierać pliki

Jeśli zdecydujesz, że chcesz usunąć Dropbox, stracisz pliki po usunięciu konta, więc najpierw pobierz je na komputer. Aby to zrobić, po prostu przejdź do folderu Dropbox i skopiuj pliki, które chcesz zachować na dysk twardy. Jeśli nie masz zsynchronizowanego folderu lub niektóre pliki nie zostały zsynchronizowane, wykonaj następujące czynności:

  1. Zaloguj się do swojego konta Dropbox.
  2. Wybierz wszystkie pliki i foldery, które chcesz pobrać, zaznaczając znaczniki obok wybranych plików lub po prostu zaznacz je wszystkie.
  3. Naciśnij przycisk Pobierz , który znajduje się w prawym górnym rogu pod ikoną użytkownika. Pobierze wszystkie twoje pliki w jednym folderze zip.

Jak anulować subskrypcję Dropbox

Dobrym pomysłem jest obniżenie abonamentu, aby uniknąć opłat za odnowienie. Oto jak:

  1. Zaloguj się na swoje konto, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
  2. Przejdź do strony subskrypcji.
  3. Aby anulować konto premium Dropbox, wybierz Dropbox Basic i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Nadal będziesz mógł korzystać z zalet abonamentu premium, dopóki nie wygaśnie.

Jak usunąć konto Dropbox

  1. Zaloguj się do swojego konta Dropbox.
  2. Naciśnij ikonę użytkownika w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia .
  3. Przewiń w dół i znajdź przycisk Usuń konto w prawym dolnym rogu i naciśnij go.
  4. Kliknij Usuń konto
  5. Otworzy się nowa strona, na której zostaniesz poproszony o ponowne wprowadzenie hasła i wybranie przyczyny wyjazdu.
  6. Następnie musisz nacisnąć Trwale usunąć .

I z tym skończyłeś.
Uwaga: nie można usunąć konta Dropbox z aplikacji mobilnej. To musi być zrobione na twoim komputerze.

February 10, 2020

Zostaw odpowiedź