Slik sjekker du hvilke enheter som bruker Google-kontoen din

Er du bekymret for at du har glemt å logge ut av Gmail på arbeidsdatamaskinen din? Eller kanskje du var over hos en venn og brukte PC-en deres til å sjekke Gmail-en din? Ikke et problem. Google har gjort det ekstremt enkelt å se alle enhetene som for øyeblikket er logget inn på Google-kontoen din. Du kan finne en liste over IP-adresser som har brukt den, samt en liste over enheter som aktivt har brukt kontoen din i løpet av de siste 28 dagene.

Dette er imidlertid ikke 100% komplette lister. Google viser bare enheter som nylig har logget på kontoen din, ikke alle enheter som kan ha tilgang. Den viser heller ikke enheter som har fått tilgang til kontoen din via tredjeparts tilkoblede apper.

Google har en side som nylig er brukt, som viser hvor enkelt enheter har logget på kontoen din. Denne siden kan du finne i delen Logg på og sikkerhet på kontoen din med Google-kontoinnstillinger. Du vil se en liste over nylig tilkoblede enheter. Du vil også se deres beliggenhet og IP-adresser.

Velg en av enhetene for å finne ut mer om dem, for eksempel navnet på enheten, hvilken nettleser som brukes og den sist kjente plasseringen til enheten. Hvis du ikke gjenkjenner en enhet, trykker du på "Sikre kontoen" -knappen øverst på siden.

Slik finner du IP-adresser som er logget på Gmail-kontoen din

Gmail har en spesifikk kontoaktivitetsfunksjon. Den vil vise en liste over IP-adresser som har fått tilgang til Gmail-innboksen din i det siste. For å bruke denne funksjonen, må du først gå til Gmail for å velge "Detaljer" -knappen nederst til høyre på siden.

Denne siden forteller deg om du ser ut til å være pålogget kontoen din fra flere steder samtidig. Du vil se hvilken type enhet det ble åpnet fra, IP-adressen der kontoen ble åpnet fra, og når tilgangen skjedde.

Hvis du ser en "Vis detaljer" -knapp, kan du trykke på den for å se mer informasjon om enheten og appene som har logget på kontoen din.

Hvis du finner en som ser fiskig ut, som en IP-adresse fra byen, bør du sannsynligvis sjekke den ut. Det er kanskje bare en app du har gitt Gmail-tilgang også, men det kan være at noen andre bruker kontoen din.

Normalt vil Google advare deg om merkelig tilgang til kontoen din. Det er et alternativ "Vis et varsel for uvanlig aktivitet" du kan aktivere av akkurat denne grunn.

En enkel måte å fjerne uønsket tilgang fra kontoen din er å endre passord. Dette vil avslutte alle aktuelle økter og starte opp potensielt uønskede tredjeparter. Du bør uansett endre passordene dine for maksimal sikkerhet.

November 21, 2019

Legg igjen et svar

VIKTIG! For å kunne gå videre, må du løse følgende enkle matematikk.
Please leave these two fields as is:
Hva er 9 + 8?