A TP-LINK router jelszavának visszaállítása

Az útválasztó nem csak az otthoni hálózat központja, amely vezeték nélküli jelet szolgáltat az összes internetet támogató otthoni eszközéhez, hanem a rossz szereplők számára is nagyon gyakori belépési pont. Ezért elengedhetetlen a jó jelszóval való biztonság. Ez a cikk megmutatja, hogyan állíthatja be először a TP-LINK router jelszavát a telepítés után, valamint hogyan állíthatja vissza a jelszót arra az esetre, ha elfelejtené és újra szeretné módosítani.

A legtöbb útválasztóhoz hasonlóan a TP-LINK útválasztókhoz az alapértelmezett "admin" karakterlánc tartozik mind a felhasználónévhez, mind a jelszóhoz. Ha ezt összetettebbé és biztonságosabbá szeretné változtatni, tegye a következőket:

  1. Nyissa meg a böngészőt, és írja be a router IP-címét a címsorba. TP-LINK routereknél ez a cím 192.168.1. Ez megnyitja a bejelentkezési parancsot.
  2. Írja be az alapértelmezett "admin" karakterláncot a felhasználónév és a jelszó mezőbe, majd nyomja meg az "Enter" gombot. Ezzel meg kell nyitnia a teljes kezelőfelületet az útválasztó összes beállításával.
  3. A bal oldali menü panelen kattintson a Kezelés -> Beléptetés ellenőrzése -> Jelszó elemre, majd írja be a régi és az új jelszót is. Ha ezt teszi először, akkor a régi jelszó az "admin". Válasszon összetett, biztonságos jelszót új jelszó karakterláncként. Nagy- és kisbetűk, valamint szimbólumok és számok kombinációja ajánlott.
  4. Kattintson az "Alkalmaz" gombra az új útválasztó jelszavának befejezéséhez.

Abban az esetben, ha elfelejtette a korábban manuálisan beállított útválasztó jelszavát , és módosítania kell az útválasztó egyéb beállításait, akkor el kell végeznie az eszköz hardveres visszaállítását, mivel a használt jelszót sehol nem tárolja olyan olvasható formátumban, amely hozzáférhet és utánanézhet.

Ha a TP-LINK útválasztót vissza szeretné állítani a gyári beállításokra, és a jelszavát visszaállítja az alapértelmezett "admin" jelszóra, nézze meg a router hátlapját. Keresse meg alatta a "Visszaállítás" feliratú gombot, majd tartsa lenyomva körülbelül 10 másodpercig, amíg az útválasztó be van kapcsolva és működik.

Ez tiszta újraindítást hajt végre, és visszaállítja az eszközt a gyári beállításokra, lehetővé téve a fenti lépések végrehajtását és az alapértelmezett "admin" hitelesítő adatok használatával történő bejelentkezést, majd új jelszó beállítását az eszközhöz.

November 4, 2020

Válaszolj