Hjælp-fil Cyclonis Backup Gendannelse af tidligere versioner af sikkerhedskopierede filer

CYCLONIS BACKUP Hjælp-dokumentation

Kom i gang med Cyclonis Backup

print

Gendannelse af tidligere versioner af sikkerhedskopierede filer

Når du sikkerhedskopierer en fil, skal du redigere filen og derefter sikkerhedskopiere den igen, som standard, Cyclonis Backup opbevarer både den originale version og den nye version af filen i din sikkerhedskopi. Hvis du foretager yderligere ændringer af en fil, gemmes nye versioner, mens du kører yderligere sikkerhedskopier. Når du gendanner, kan du vælge, hvilken version af filen der skal gendannes:

1. Start Cyclonis Backup og gå til Mine Backups.
  2. Over mappetræet er der en rullemenu (1), som som standard viser dato og klokkeslæt for den sidste sikkerhedskopi. Åbning af den afslører en kalender (2), der viser alle de sikkerhedskopier, som Cyclonis Backup har gemt. Hvis du vælger en tidligere dato (3) fra kalenderen, vil Cyclonis Backup vise filerne og mapperne, som de eksisterede på dit system på det tidspunkt. Hvis du vælger en tidligere dato og gendanner filer eller mapper, gendannes de versioner, der eksisterede på dette tidspunkt. Denne funktion kan være særlig nyttig i tilfælde, hvor dine filer er blevet kompromitteret af ransomware eller på anden måde ødelagt. For at afhjælpe denne situation skal du vælge en dato, inden datakorruption skete, og gendanne dine filer.
    Hvis Cyclonis Backup har gemt tidligere versioner af en fil, angives dette ved tilstedeværelsen af en tidligere versioner ikon ved siden af filen. Hvis du vil gendanne en tidligere version af en bestemt fil, skal du navigere til den fil, du vil gendanne, og klikke på dens tidligere versioner drop-down. Cyclonis Backup viser en liste over tidligere versioner af filen, der er gemt i din sikkerhedskopi. De fire seneste versioner af filen vises. Hvis der er mere end fire versioner af filen tilgængelig, skal du klikke på Vis alle for at se alle versioner. Find den ønskede version (ved sikkerhedskopieringstid), som du gerne vil gendanne, og vælg den for at føje den specifikke version til gendannelsesprocessen.

Cyclonis Backup viser en liste over tidligere versioner af filen, der er gemt i din sikkerhedskopi. De fire seneste versioner af filen vises. Hvis der er mere end fire versioner af filen tilgængelig, skal du klikke på "Vis alle" for at se alle versioner. Find den ønskede version (ved sikkerhedskopieringstid), som du gerne vil gendanne, og vælg den for at føje den specifikke version til gendannelsesprocessen.

Du kan også vælge at gendanne en tidligere version af en bestemt fil, efter at du har føjet filen til gendannelseskøen ved at vælge den ønskede version fra kolonnen Vælg filversion (se skærmbillede nedenfor) i gendannelseskøen.
  3. Når du har valgt filerne og mapperne (og eventuelle specifikke versioner), der skal gendannes, skal du klikke på Gendan nu for at starte gendannelsesfunktionen.

Hvis der allerede findes filer, som du gendanner fra Cloud, på dit system, analyserer Cyclonis Backup fil (er) på dit system og sikkerhedskopi (er) for at bestemme, om de er identiske eller forskellige. Hvis filerne er identiske, springer Cyclonis Backup filen over. Hvis filerne IKKE er identiske, vil Cyclonis Backup som standard spørge dig, hvordan du gerne vil gå videre. Du har følgende muligheder:

• Gendan filer og hold eksisterende - ved at vælge denne indstilling omdøber du den eksisterende fil på din computer (ved at tilføje (1), (2), (3) osv. Efter filnavnet) og gendanner den ønskede fil (og version) fra skyen, gemmer det med sit originale navn.
  • Gendan filer og udskift eksisterende - ved at vælge denne mulighed slettes den eksisterende fil på din computer og erstatter den med den version, du har valgt fra Cyclonis Backup.
  • Gendan ikke disse filer - denne indstilling annullerer gendannelsesprocessen.

Hvis du gendanner flere filer, anvendes den indstilling, du vælger i trinnet ovenfor, på alle filer i gendannelsesfunktionen. Alternativt kan du klikke på Lad mig beslutte for hver fil… og derefter foretage individuelle valg på fil-for-fil-basis.

Som standard er Cyclonis Backup konfigureret til at bede dig, når du forsøger at gendanne forskellige versioner af filer, der allerede findes på dit system. Hvis du ønsker det, kan du ændre standardopførselen i Cyclonis Backup-indstillinger ved at gå til Indstillinger > Gendan > Når den gendannede fil allerede findes. Du kan vælge mellem følgende indstillinger:

• Spørg altid - Aktiveret som standard, vil denne indstilling bede dig om under hver gendannelsesoperation, hvor der findes en anden version af en fil på dit system.
  • Opbevar altid nyere fil - Hvis denne indstilling er valgt, vil Cyclonis Backup sammenligne den sidste ændrede dato for den lokale fil på dit system med den ændrede dato for filen, der gendannes fra sikkerhedskopien. Hvis den lokale fil er blevet ændret for nylig end den fil, der gendannes, vil Cyclonis Backup IKKE overskrive den lokale fil. Hvis filen bliver gendannet fra backup er nyere, vil den lokale fil overskrives.
  • Udskift ikke - Opbevar begge filer - Dette er den sikreste mulighed. Hver gang du prøver at gendanne en fil, der allerede findes på din harddisk, omdøber Cyclonis Backup den eksisterende fil på din computer (ved at tilføje (1), (2), (3) osv. Efter filnavnet) og gendanne den valgte fil (og version) fra skyen og gemmer den med dens originale navn. Hvis du ønsker det, kan du manuelt gennemgå de to filer og beslutte, hvilken en du vil gemme (eller blot beholde begge versioner).
  • Udskift altid (anbefales ikke) - Hvis denne indstilling er aktiveret, vil Cyclonis Backup automatisk slette den lokale fil og erstatte den med den sikkerhedskopierede fil, du valgte uden yderligere bekræftelse. Husk, at sletning af den lokale fil generelt ikke er REVERSIBEL og at bruge denne mulighed kan føre til utilsigtet datatab.